Bitcoin,, Trending

Bitcoin prijs onder $10k, maar trend blijft bullish

Bitcoin (BTC) prijs is tot onder de $10k gezakt. 15 Augustus is alweer een dag met verliezen en zet de grootste cryptocurrency terug naar 4 cijfers.


BTC met 15% gedaald afgelopen 48 uur

Gegevens van Coin360 volgden de daling van Bitcoin tot en met donderdag, die volgde op het neerwaartse momentum van de vorige dag. In totaal is de afgelopen 48 uur BTC / USD met ongeveer 15% gedaald.

Op het moment van schrijven lijkt de steun op $ 9.500 intact, met markten die rond dat niveau blijven hangen, zodat er rond $ 9.900 gehandeld wordt.


Toch een Bullishe trend

De Bitcoin-prijs vertoonde tekenen van een nieuwe stijging naar zijn laatste beweging boven $ 12.000 als gevolg van geopolitieke onzekerheid gericht op de Verenigde Staten en China. Naarmate die spanningen afnamen, begon de winst van de Bitcoin af te nemen.

Voorlopig blijven analisten zelfverzekerd. Donderdag droeg veteraanhandelaar Peter Brandt bij aan die stemmen, hij merkte op dat de prestaties van Bitcoin dit jaar vergeleken met de bullish periode van 2015-2017 superieur waren.

Tijdens die periode maakte BTC / USD vaak een U-turn zijn voortschrijdend gemiddelde te testen – een van de langetermijntrendlijnen die een koerstraject vertoont.

“De huidige trend moet dat nog doen”, vat Brandt samen op sociale media.

Andere bullish geluiden kwamen van Morgan Creek Digital mede-oprichter, Anthony Pompliano, die voegde eraan toe dat, zelfs als het geconfronteerd werd met 50% prijsverliezen, Bitcoin nog steeds beter had gepresteerd dan de S&P 500 in 2019 ( aandelenindex van de VS).


De altcoinmarkt

Een blik op de altcoin-markten plaatst ondertussen de relatief bescheiden verliezen van Bitcoin in perspectief. In een terugkeer naar klassiek gedrag, vertoonden de meeste tokens een volatielere weergave van BTC / USD-gedrag.

Ether (ETH), de grootste altcoin, daalde 12,3% in de 24 uur om de tijd te drukken, en verloor definitief steun bij $ 200 om te handelen bij slechts $ 181.

Zowel Litecoin (LTC) als EOS (EOS) deden het nog slechter, met een dagelijks verlies van 14%.

In totaal daalde de cryptocurrency-marktkapitalisatie voor alle tokens deze week met meer dan $ 40 miljard, terwijl het aandeel van Bitcoin toch stabiel bleef op iets meer dan 68%.

 

Bitcoin nieuws

Analist verwacht gigantische groei voor Bitcoin en problemen voor altcoins
Kaiko: De cryptomarkt is eindelijk hersteld van het gigantische FTX-debacle
Recorduitstroom Grayscale pijnigt de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
XRP nieuws: Waarom 22 maart het lot van Ripple kan veranderen
Bitcoin koers daalt na signalen van zware oververhitting