amerika
Bitcoin

Bitcoin prijs stijgt terwijl Federal Reserve rente verhoogt met 0,75%

De Bitcoin prijs zakte deze ochtend tot een dieptepunt van bijna $20.000, maar lijkt vlak na de rente verhoging van de Federal Reserve toch een herstel ingezet te hebben. De Bitcoin koers is namelijk met zo’n $2.000 gestegen na de aankondiging.

Bitcoin stijgt ondanks hoogste rente verhoging in 28 jaar tijd

De Federal Reserve kondigde zojuist aan dat het de rente met 0,75% zal verhogen. Dat is de grootste stijging in 28 jaar tijd. De Amerikaanse centrale bank voegde eraan toe dat het daar niet bij zou blijven en dat er later dit jaar nog meer verhogingen zouden komen.

Bijna alle analisten hadden al een dergelijke aankondiging voorspelt en dat was wat de Bitcoin koers deze ochtend naar een dieptepunt van $20.400 liet zakken. Echter, opvallend genoeg sprong de Bitcoin prijs weer omhoog nadat de Federal Reserve de rente verhoging uitgesproken had. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $21.910.

Zware weken voor de cryptomarkt

Eigenlijk alle cryptocurrencies, met uitzondering van de stablecoins, hebben de afgelopen weken een enorm pak slaag gekregen. Dit omdat beleggers massaal risicovolle activa uit hun portefeuilles haalden. De enorm hoge inflatie cijfers die eerder bekend werden gemaakt zorgden voor veel paniek op de financiële markten aangezien het zou betekenen dat de centrale banken de rente fors zouden gaan verhogen. En dit is vandaag dan ook gebeurd.

Wat er nu met de Bitcoin prijs gaat gebeuren is nog maar de vraag. Het nieuws wat zojuist naar buiten gebracht is zeker niet positief, maar het feit dat het spannende moment nu achter de rug is zou voor wat opluchting kunnen zorgen.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?