Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin prijs stijgt terwijl Federal Reserve rente verhoogt met 0,75%

De Bitcoin prijs zakte deze ochtend tot een dieptepunt van bijna $20.000, maar lijkt vlak na de rente verhoging van de Federal Reserve toch een herstel ingezet te hebben. De Bitcoin koers is namelijk met zo’n $2.000 gestegen na de aankondiging.

Bitcoin stijgt ondanks hoogste rente verhoging in 28 jaar tijd

De Federal Reserve kondigde zojuist aan dat het de rente met 0,75% zal verhogen. Dat is de grootste stijging in 28 jaar tijd. De Amerikaanse centrale bank voegde eraan toe dat het daar niet bij zou blijven en dat er later dit jaar nog meer verhogingen zouden komen.

Bijna alle analisten hadden al een dergelijke aankondiging voorspelt en dat was wat de Bitcoin koers deze ochtend naar een dieptepunt van $20.400 liet zakken. Echter, opvallend genoeg sprong de Bitcoin prijs weer omhoog nadat de Federal Reserve de rente verhoging uitgesproken had. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $21.910.

Zware weken voor de cryptomarkt

Eigenlijk alle cryptocurrencies, met uitzondering van de stablecoins, hebben de afgelopen weken een enorm pak slaag gekregen. Dit omdat beleggers massaal risicovolle activa uit hun portefeuilles haalden. De enorm hoge inflatie cijfers die eerder bekend werden gemaakt zorgden voor veel paniek op de financiële markten aangezien het zou betekenen dat de centrale banken de rente fors zouden gaan verhogen. En dit is vandaag dan ook gebeurd.

Wat er nu met de Bitcoin prijs gaat gebeuren is nog maar de vraag. Het nieuws wat zojuist naar buiten gebracht is zeker niet positief, maar het feit dat het spannende moment nu achter de rug is zou voor wat opluchting kunnen zorgen.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten