Bitcoin

Bitcoin prijs stijgt tot $11.6k + een bullish vooruitzicht

De Bitcoin prijs is vandaag voorbij het belangrijke weerstandsniveau van $11.500 gestegen. De nieuwe koersstijging zorgde ervoor dat 1 Bitcoin nu meer dan $11.600 waard is. Het bullish sentiment is terug in de cryptomarkt en heeft de crash van afgelopen weekend al weer bijna teniet gedaan.

Op het moment van schrijven ligt de BTC koers rond de $11.685. Een dag geleden lag de prijs nog rond de $11.268. Dat betekent dat de koers vandaag met 4,20% is gestegen.

Bitcoin koers stijgt tot $11.6k – Bron: Tradingview

Federal Reserve zorgt voor enorm bullish omgeving voor Bitcoin

De Bitcoin lijkt te profiteren van het enorme aantal geld dat de Federal Reserve de wereld in blijft pompen. Doordat de Fed en andere centrale banken heel veel geld uit het nieuws creëren zal er bijna zeker inflatie ontstaan.

In een toespraak vorige week onthulde de Fed-voorzitter Jerome Powell dat de resultaten van een jaar lange evaluatie, die het toekomstige beleid zou dicteren, mogelijk volgende maand naar buiten zullen komen.

De CNBC schrijft dat de Federal Reserve vast zal houden aan een lagere rente voor het hele jaar om de inflatie op een streefcijfer van 2% te brengen. De inflatie ligt op dit moment rond de 1 procent, dus de kans is groot dat de rente voor een lange tijd laag zal blijven.

Dit zal als gevolg kunnen hebben dat de prijzen van safe-have activa zoals Bitcoin, goud en zilver flink verder zullen stijgen.

Edward Yardeni, president van Yardeni Research, vertelde de publicatie dat bij een inflatiedoel van 2% de dollar meer zal verliezen, mensen minder zullen sparen en de aandelenmarkt hoger zal liggen. Daarnaast vertelt hij dat het “enorm bullish is voor zowel goud als zilver.”


Een nieuwe bull run

Steeds meer statistieken zien er bullish uit voor Bitcoin. Naast het feit dat Bitcoin zich steeds meer manifesteert als een safe-have asset, zien we ook een toenemende golf in interesse in cryptocurrencies op social media en Google. Het zou dus zomaar zo kunnen zijn dat we onszelf in de startfase van een nieuwe bull run begeven.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85