Bitcoin

Bitcoin-prijs vormt ‘Golden Cross’ terwijl China in paniek $170 miljard print

Het lijkt erop dat de Bitcoin (BTC) zal gaan profiteren van een sterke daling in Aziatische aandelenmarkten, als gevolg van het coronavirus. Dit denken diverse cryptocurrency analisten.


Winsten boeken

Uit gegevens vanuit Coin360 bleek dat BTC/USD op 3 februari winst wist te boeken, met een piek van $9.580. Deze piek werd later licht naar $9.380 gecorrigeerd.

Hiernaast opende de Shanghai Composite Index of SSE met bijna 8%. De angst voor de economische impact van het coronavirus lijkt steeds groter te worden. De autoriteiten waren vrij kritisch over de aanpak van de uitbraak. De centrale bank van China heeft een enorme hoeveelheid kapitaal – 1,2 biljoen yuan ($170,9 miljard) in de lokale markt geïnjecteerd.

Alhoewel de 24-uurswinst van Bitcoin maandag nagenoeg gelijk is gebleven, waren de verwachting hoog door de maandelijkse winst van bijna 35%.


Uiteenlopende meningen

Over het algemeen hebben de meeste analisten een erg uiteenlopende meningen over de manier waarop het coronavirus de Bitcoin-prijsacties beïnvloedt.

Volgens Tone Vays, een bekende Bitcoin handelaar, zou een escalatie waarschijnlijk het tegenovergestelde effect hebben, terwijl Bitcoin op een manier toch baat had bij de resulterende economische onrust. Anderen waren optimistischer.

Volgens Jehan Chu, managing partner bij Kenetic Capital, zouden digitale activa, zoals de Bitcoin, in waarde kunnen exploderen naarmate het vertrouwen in wereldwijde instellingen en markten blijft verslechteren.
Zelfs voorafgaand aan recente gebeurtenissen vertoonde Bitcoin bullish signalen. Technische fundamentals bleven nieuwe records vestigen en interesse in producten zoals Bitcoin-futures was tastbaarder dan ooit.
Deze week kreeg iets anders ook de aandacht: Bitcoins 50 en 100-day moving averages lijken een bullish teken te worden voor beleggers.


Voordeel voor altcoins als BTC blijft consolideren

De altcoins hebben aan het begin van de week tekenen van groei laten zien. Veel van de grootste cryptocurrencies groeide met ongeveer 1%, door marktkapitalisatie.

Ethereum (ETH) raakte wist de $190 bijna te bereiken, dankzij een dagelijkse groei van 1,8%. Anderen groeiden zelfs nog meer – Tezos (XTZ) steeg met 8,9%, terwijl XRP 4,7% wist te realiseren.

De algehele marktkapitalisatie voor cryptocurrency was $261,3 miljard, met een aandeel van Bitcoin op 65,3%.

 

Bitcoin nieuws

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13