Bitcoin, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 16 augustus 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag grafiek

Bitcoin heeft weer een mooie week achter de rug. Zo is de koers even teruggezakt naar een niveau van rond de $43K om vervolgens de daily level rond de $46K te breken. Momenteel probeert Bitcoin ook dit level te gainen. Wanneer hier duidelijke signalen voor zijn op de hoge timeframes zou dit wel eens prachtig uit kunnen gaan pakken voor de bulls. De volgende daily level ligt namelijk rond $58K.

De ema’s liggen er ook heerlijk bij, de ema55 is aardig op weg om ook de ema100 weer bullish te kruisen. Deze cross-over zijn allemaal bullish uitgelijnd. De rsi beweegt iets wat zijwaarts maar weet voor alsnog boven de ema te blijven. Laten we maar eens snel verder inzoomen.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Je zag net al even een rising wedge patroon voorbijkomen op de dag grafiek. Wanneer we het huidige daily level verliezen dan zal de rising wedge hoogstwaarschijnlijk gaan uitspelen met als target de donkergrijze blak.

Mensen die vaker deze analyses bekijken weten dat onze analist niet vaak patronen trade maar hij ze wel vaak intekend. Het is namelijk een extra bevestiging.  We kunnen ook een Wyckoff patroon in herkennen met uiteindelijk hetzelfde koersdoel. Volgens het Wyckoff model bevindt BTC zich nu in de UT (uptrust fase).    

Als we eens naar de ema’s kijken, zien we die, ook op de 4-uurs grafiek, er mooi bullish bij liggen. De koers is wel ver van de ema200 vandaan wat kan duiden op een retrace naar dit niveau toe. Dit zou ook confluence kunnen opleveren samen met de donkergrijze balk en de target doelen van eerdergenoemde patronen.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview
BTC 4-uurs Wyckoff grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op lagere timeframes kan onze analist nu weinig extra informatie verschaffen. Het is vandaag even afwachten wat de koers gaat doen. Onze analist verwacht dat het bearish scenario gaat spelen. Dat zou betekenen dat de Bitcoin koers onder de trendlijn komt van de rising wedge en deze bearish gaat retesten. Deze retest zal dan hoogstwaarschijnlijk rond de daily level gaan plaats vinden rond de $46K.

Echter kan het ook de andere kant op gaan. Mocht het de bulls lukken om de UT te flippen en er support van maken dan kunnen we gaan kijken naar een long positie naar de volgende weerstand niveaus. Op de 4 uursgrafiek zien we een weerstand rond de $50K liggen en daarna ligt het volgende niveau op $58K.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins