bitcoin crash
Bitcoin, Prijsanalyse

Newsbit 17-05-2021 09:18 leestijd 2 - 4 min

Bitcoin prijsanalyse 17 mei 2021

Hoe staat de Bitcoin prijs ervoor? Elke maandag analyseert onze analist de BTC grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin week-grafiek

De weekgrafiek van Bitcoin ziet er, met dank aan Elon musk, niet heel best uit. Daar zal deze week verandering in moeten komen anders kan de bull run wel eens afgelopen zijn, zo vertelt onze analist.

Afgelopen nacht is de BTC koers op de weekly ema21 gesloten. Deze weekly ema21 is een belangrijke indicator gebleken in het verleden. In de vorige bull run is deze 7x terug getest maar al die keren is het nog nooit zo spannend gesloten als afgelopen nacht.

Wanneer deze week onder de ema21 gaat sluiten dan zullen we in de analyse van volgende week hoofdzakelijk naar beneden moeten gaan kijken.

Wat onze analist nu gelijk al opvalt is het blokje dat omcirkeld is in de onderstaande grafiek. Hoogstwaarschijnlijk zullen we daar iets van support tegen gaan komen, maar kijkend naar het verleden ligt er ook een test op de roze trendlijn op ons te wachten. Maar zo ver is het nog niet. Eerst maar eens zien wat deze week gaat brengen.

BTC week-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin dag-grafiek

We zien dat de inefficiency blokken, die al een tijdje op de charts staan, gevuld zijn. Vandaag heeft de Bitcoin koers zelfs al de ema200 gewicked die op de vorige top ligt. Onze analist vertelt dan ook dat de zone van $40K – $42K stand moet gaan houden. Als we deze verliezen dan is een daling naar de $30K helemaal zo gek nog niet.

De rsi is dalende evenals de ema. Wel wordt het oversold gebiedt bereikt wat kan duiden op (tijdelijk) support.

BTC dag-grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is mooi te zien dat, toen de channel gebroken werd aan de onderzijde, het 1e inefficiency blok gevuld is waarna de koers de channel bearish heeft geretest. Een betere bevestiging kon je niet krijgen.

Momenteel is de lokale low (omcirkeld in de grafiek) bearish gebroken en is het afwachten of we die weer terug kunnen claimen. Pas dan kunnen we weer naar boven gaan kijken. Tot die tijd is het hopen dat $40K – $42K zone support blijft bieden.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 1-uur grafiek

Op de één uur grafiek zien we gelukkig al wat tekenen van mogelijk een trendommekeer. Op de horizontal op $42K werd een bull div gevormd welke op dit moment lijkt te spelen.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Het lijkt erop dat BTC zich zal herstellen richting de $46.400. Dit is een point of controle die heel belangrijk zal zijn. Een bearish rejection op dit punt zal beteken dat de koers weer richting de $40K – $42K zone zal zakken. En wanneer we die verliezen dan sluit onze analist een koersval naar $30K niet uit.

Aan de andere kant zou het een goed teken zijn als BTC de $46.400 kan claimen en omzet naar support. Als dat gebeurd acht onze analist de kans groot dat BTC spoedig weer richting de $51.000 zal stijgen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot boven $59.000 – Dit is waarom
Bitcoin-betaalapp Strike gaat diensten aanbieden in Afrika
BlackRock Bitcoin ETF bereikt nieuw hoogtepunt in handelsvolume
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen