Bitcoin Nieuws, Prijsanalyse

Bitcoin Nieuws, Prijsanalyse

Bitcoin prijsanalyse 2 augustus 2021

Hoe staat de Bitcoin koers er momenteel voor? Vandaag analyseert onze analist de BTC-grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Bitcoin dag grafiek

Bitcoin heeft de daily range high op $41K bereikt en daarna iets teruggezakt. Ondanks dat ziet de daily er keurig uit. De rsi is, nadat de trendlijn is gebroken, flink gaan stijgen en het lijkt erop dat vandaag een terugtest op de ema gaat plaats vinden.

Op dit moment bevindt de koers zich op de Fibonacci 0.236. Wanneer de trend erg bullish is zie je vaak een terug test niet lager dan de 0.382. Dat zou dus nog één leveltje lager zijn.

Echter, als we kijken naar het volume profiel rechts op de grafiek zien we een support piek liggen rond de Fibonacci 0.5 – 0.618. Een spike naar deze levels is daarom goed mogelijk. Dit gebied heeft ook confluence met de eerdere highs.

BTC dag grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 8-uurs grafiek

Bitcoin volgt nog altijd het Wyckoff patroon. De top is gebroken en daarbij ook het daily level op $41K. De acht uur grafiek is nu de bovenkant van de Wyckoff range aan het terug testen. Mocht de candle zo sluiten dan is het gevecht nog onbeslist en zullen we dadelijk op lagere timeframes naar conformatie moeten zoeken.

De ema55 heeft de ema100 al bullish gekruist en is nu hard op weg naar de ema200 die momenteel rond de Fibonacci 0.382 ligt. Een terug test naar dit level zoals eerder besproken is dus helemaal niet zo gek. De rsi is gereject vanaf het 70 niveau en de ema. De rsi is daardoor teruggezakt tot net boven het 50 niveau.

BTC 8-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin 4-uurs grafiek

BTC lijkt te willen stijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Een goed teken is wel dat de koers zich bevindt in de golden pocket van de laatste Impulse wave op de 4 uurs grafiek. Ook de ema55 ligt net onder die golden pocket en kan extra support bieden. Echter liggen de andere twee ema’s rond de 0.382 en 0.5 van de daily Fibonacci en zien we op de rsi ook een downtrendlijn en bevind die zich onder de ema en het 50 niveau.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Het meest bullish scenario is dat de koers boven de trendlijn blijft. Dit past ook het beste bij het Wyckoff patroon. Echter, een daling naar het midden van de range sluit onze analist niet uit.

Weten we op de 4-uurs grafiek boven de Fibonacci 0.5 te sluiten dan acht onze analist de kans het grootst dat we deze week weer gaan stijgen. Sluiten we onder dat niveau en testen we het bearish dan verwacht hij weer een daling naar de $30K zone.

Weerstand zones liggen voor nu op de $41K en daarna de daily level op 46.770 dollar.
Supportzones liggen rond de $38.5K – $39K en daarna rond de $35.5K met daarna een vrije val richting de $30K zone.

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten