Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin prijsmodel hint op koers van 130.000 dollar na halving van 2024

De populaire CryptoCon stelt op basis van verschillende modellen dat de Bitcoin koers na de halving van april 2024 naar 130.000 dollar zal stijgen. “Ik doe de laatste tijd veel experimenten om de top van Bitcoin tijdens de volgende cyclus te bepalen en kom steeds op dezelfde koers uit… 130.000 dollar”, aldus CryptoCon.

“Hier zien we opnieuw een Bitcoin koers van 138.000 dollar uit de modellen komen.”

Hoge verwachtingen over de halving van Bitcoin

Het moge duidelijk zijn dat CryptoCon hoge verwachtingen heeft voor de Bitcoin koers na de halving van april 2024. De halving is het vierjaarlijkse moment waarop de blokbeloning voor miners halveert.

Op dit moment krijgen miners nog 6,25 Bitcoin voor het produceren van een nieuw blok en na de volgende halving gaat die beloning naar 3,125 Bitcoin per blok.

Dat zorgt ervoor dat ook de inflatie van Bitcoin halveert en dat zou iedere keer de stijgingen voor de koers (en nieuwe bullmarkten) veroorzaken.

De grote vraag is natuurlijk of Bitcoin nu wederom een nieuwe bullmarkt kan beginnen als gevolg van de halving. Dat zou fantastisch zijn, maar zekerheid hebben we natuurlijk niet op basis van de resultaten uit het verleden.

Bitcoin koers van 130.000 dollar

De grote vraag is natuurlijk wanneer de bullmarkt ongeveer zal starten en wanneer we de door CryptoCon voorspelde toppen zullen bereiken. Op basis van de onderstaande grafiek lijkt de volgende top van Bitcoin ‘gepland’ te staan voor 28 november, met een speling van 3 weken aan beide kanten.

Als we die Bitcoin koers van 130.000 dollar bereiken, dan zou dat net iets minder dan een 100 procent stijging markeren vanaf de vorige all-time high van 69.000 dollar. Daarmee is ook duidelijk dat Bitcoin iedere cyclus iets minder krachtig wordt.

Ergens is dat ook niet vreemd, omdat er steeds meer kapitaal richting Bitcoin moet stromen om dezelfde resultaten te boeken. Wat dat betreft is het meer dan logisch dat de stijgingen steeds minder heftig zijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen