Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin pusht richting $70.000 – Cruciale week in aanloop naar Fed rentebesluit

De Bitcoin koers is vandaag binnen 5,7% van zijn all-time high gekomen, terwijl de nieuwe week met positief sentiment begint. Het belooft een belangrijke week te worden voor Bitcoin en de financiële markten, want op woensdag neemt de Amerikaanse centrale bank weer een nieuw rentebesluit.

Belangrijke week voor Bitcoin

Op woensdag is het zo ver en neemt de Amerikaanse centrale bank een nieuw rentebesluit. Hoewel de kans op een renteverlaging volgens de futuresmarkt slechts 4,1% is voor woensdag, is de markt vooral benieuwd naar de persconferentie van voorzitter Jerome Powell die op het rentebesluit volgt.

Verwachtingen rentebesluit 31 juli Federal Reserve. Bron: CME Group

De afgelopen maanden is de inflatie wat sneller gedaald dan verwacht. Daardoor neemt het optimisme over het aantal renteverlagingen van de Federal Reserve voor 2024 toe.

Waar we enkele maanden geleden nog 0-1 renteverlagingen konden verwachten, zet de markt nu in op 2 of zelfs 3 stuks.

De kans is volgens de markt 60,4% dat we het jaar 2024 met 3 renteverlagingen eindigen, terwijl er zelfs een kans van 8% is op meer.

Wat dat betreft begint het macro-economische plaatje een stuk positiever te worden voor Bitcoin.

Deze week een nieuwe all-time high?

In theorie kan Bitcoin deze week een nieuwe all-time high op de borden zetten. Daarvoor moeten we alleen wel langs die zware weerstand tussen de 71.000 en 73.800 dollar heen breken.

Dat bleek de afgelopen maanden een onmogelijke taak voor de bulls. Meerdere keren werd Bitcoin rond de all-time high afgewezen en maakten we daarna zware correcties mee.

Wat dat betreft moeten we het nog maar zien of de beloftes van Trump – het instellen van een National Strategic Reserve voor de Verenigde Staten – voldoende zijn om dat voor elkaar te krijgen.

Behalve dankzij Trump heeft de markt dus ook al een tijdje nieuwe hoop op het vervolgen van de bullmarkt dankzij de meer gunstige macro-economische situatie in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt