Bitcoin, BTC
Bitcoin

Bitcoin koers schiet 3,5% omhoog naar bijna $70.000

Bitcoin is vannacht aan een klim begonnen en handelt op het moment van schrijven rond de 70.000 dollar. Daarmee staat er een stijging van 3,36% op de borden en lijken de bulls weer in controle op de vroege maandagmorgen.

Bitcoin koers schiet richting de $70.000. Bron: Tradingview

Waarom stijgt de Bitcoin koers?

De grote vraag is natuurlijk waarom de Bitcoin koers vandaag zo stijgt. Het antwoord ligt mogelijk bij Donald Trump, die afgelopen weekend een Bitcoin Strategic Reserve aankondigde voor de Verenigde Staten.

In ieder geval de 200.000 Bitcoin die Amerika in het verleden in beslag nam, worden onder Donald Trump niet verkocht. Dat is een belofte die Trump maakte tijdens de grootste Bitcoin-conferentie ter wereld in de Verenigde Staten.

“You do not sell your Bitcoin”, zei Trump voordat hij die grote aankondiging deed op het podium in Nashville.

Het lijkt erop dat we met Trump een potentiële president krijgen die in ieder geval doet alsof Bitcoin een belangrijk onderwerp voor hem is. Dat is logisch, want je kunt daar tegenwoordig steeds meer stemmen mee winnen.

Hoe groot is de kans dat Trump wint?

Op dit moment is er volgens de betting markets een kans van 54,6% dat Donald Trump de verkiezingen naar zich toe trekt. Joe Biden trok zich recent natuurlijk terug en daar kwam Kamala Harris voor in de plaats.

Die heeft een kans van 39,2% om de verkiezingen te winnen. Daarmee zit er een behoorlijke spreiding tussen de winkansen van de twee, maar Harris is natuurlijk pas net aan haar campagne begonnen.

Toen Harris aan de race begon was het gat nog 43 procentpunten. Zij had een kans van 18,2% terwijl Trump destijds een kans van 61% zou hebben.

Wat dat betreft wordt het voor ons als Bitcoiners ook nog een spannende race, want de Democraten staan er niet om bekend dat ze een hoge pet van de industrie op hebben. Wat dat betreft moet je hoop als Bitcoiner – als je een single issue voter bent – volledig op Donald Trump.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt