Bitcoin

Bitcoin schiet door $27.000 heen

Bitcoin (BTC) weet zijn momentum van de afgelopen dagen goed voort te zetten. Waar BTC gisteren nog de $25.000 wist te doorbreken, is hij vandaag al door de $28.200 gegaan. Momenteel schommelt de prijs tussen circa $27.400 en $28.000.


Enorme prestaties

Door deze aanzienlijke prijsstijging heeft Bitcoin wederom 2 nieuwe records gezet. Het eerste record is een nieuw waarderecord met ruim $28.200. Hiernaast heeft BTC ook voor het eerste ooit 500 miljard dollar overschreden met zijn marktkapitalisatie. Over de afgelopen 2 maanden is de prijs van BTC verdubbeld. In december wist de cryptocurrency tot nu toe al circa $10.000 in waarde te winnen.

Hiermee ligt de waarde van BTC nu boven het populaire stock-to-flow-model. Volgens dit model zou BTC in december 2021 $100.000 waard zijn. Alhoewel dit uiteraard op dit moment slechts speculatie lijkt te zijn, ligt BTC nu dus al hoger dan dit schema voorspelt heeft.

Hiernaast lijkt de BTC-rally nu anders te zijn dan in 2017. Het grote verschil zou de duurzaamheid en hiermee de lengte ervan te zijn. Veel handelaren verwachten de komende maanden dan ook meer opwaartse potentie. De redenen hiervoor zijn onder meer de instap van institutionele aankopen, sterkere fundamentals dan in 2017, minder beschikbaar aanbod op beurzen, nog steeds relatief weinig interesse van particuliere kopers en überhaupt een veel eenvoudigere manier om BTC aan te schaffen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Mogelijke prijscorrectie

Alhoewel een prijscorrectie niet uitgesloten kan worden, maakt de Bitcoin wel grote stappen richting de psychologische weerstand van $30.000 (€24.400).

Verwacht wordt dan ook dat er een snelle correctie aan zit te komen. Dit is echter geen slecht teken. Hetzelfde gebeurde namelijk in de zomer van 2019, waarna de prijs weer omhoog ging. Verwacht wordt dan ook dat de bullmarkt nog even zal aanhouden. Het is echter lastig te voorspellen hoelang dit precies zal gaan duren en is hiermee ook geen handelsadvies.


Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?