Bitcoin

Bitcoin bereikt hoogtepunt van $25.000

De Bitcoin prijs heeft vandaag de $25.000 overtroffen. De munt bereikte een record van $25.020 en overtrof daarmee de marktkapitalisatie van Visa.


Bitcoin overtreft $25.000 grens

Het is een vrolijk kerstfeest geworden voor Bitcoin investeerders, aangezien de grootste cryptomunt ook vandaag, tweede kerstdag, weer naar een nieuw recordniveau is gestegen.

De Bitcoin prijs schoot in de afgelopen 24 uur omhoog en piekte volgens Tradingview zelfs op een hoogtepunt van $25.020. Sindsdien is de prijs iets teruggezakt naar een prijs van $24.800.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Factoren die de Bitcoin prijs laten stijgen

Een belangrijke reden van de prijsstijging is de groeiende vraag naar de munt. Dit resulteert namelijk in een aanbodcrisis, aangezien institutionele beleggers enorme hoeveelheden BTC tokens opkopen.

In de afgelopen week heeft MicroStrategy bijvoorbeeld weer $650 miljoen aan Bitcoin bijgekocht. Daarmee bezit het bedrijf nu meer dan 70.000 Bitcoins.

Naast het feit dat institutionele investeerders grote hoeveelheden BTC opkopen is er nog een ander bullish fenomeen waarneembaar. Sinds januari 2020 is het aantal Bitcoins op exchanges namelijk flink gedaald. Dit komt omdat steeds meer beleggers hun Bitcoin verplaatsen naar langetermijnopslagplaatsen.

Tegelijkertijd is het aanbod van Bitcoin op beurzen sinds januari met 20% gedaald, omdat het door hodlers naar langetermijnopslag wordt verplaatst, wat betekent dat er minder beschikbaar is om te verhandelen.

“De bevoorradingscrisis zoals ik het noem, zal een impact hebben op de prijs,” vertelde Glassnode CTO Rafael Schultze-Kraft.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins