Bitcoin (BTC) China
Bitcoin

Bitcoin stabiel boven de 30.500 dollar bij opening Aziatische markt

Bitcoin is de woensdag stabiel begonnen in Azië en handelt momenteel tegen een koers van ongeveer 30.800 dollar. Het was de afgelopen dagen waarschijnlijk wat rustig op de markt, omdat men in Amerika een verlengd weekend had op de financiële markten.

Moeten we de komende dagen weer op vuurwerk rekenen?

Lastig te voorspellen

Het is lastig te voorspellen of we de komende dagen met vuurwerk te maken krijgen. In principe zijn er fundamenteel weinig tot geen veranderingen geweest. De ETF-aanvraag van BlackRock is weer een stapje verder nadat het Coinbase aanwees als datapartner voor het beleggingsproduct.

Voordat we de Spot Bitcoin ETF van de grootste vermogensbeheerder ter wereld daadwerkelijk op de beurzen zien moet er nog wel het een en ander gebeuren.

Een goedkeuring in de eerste helft van 2024 zou gezien de geschiedenis van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met aanvragen voor een Spot Bitcoin ETF een klein wonder zijn.

Maar we moeten niet vergeten dat BlackRock even andere koek is dan de gemiddelde crypto-partij, waardoor het iets waarschijnlijker is dat de SEC nu wel overstag gaat. Zeker omdat ze wellicht bang zijn voor de juridische consequenties als BlackRock ze voor de rechter daagt bij een eventuele afkeuring.

Lage volumes

Vooralsnog zijn de volumes op de markt wat lager. De grootste beurzen zagen dalingen van tot wel 25 procent in de volumes de afgelopen dagen. Ook het aantal liquidaties in de afgelopen 4 uur (148.000 dollar aan posities) laat zien dat er momenteel weinig te beleven valt in de markt.

Over de afgelopen 12 uur is er voor 7,2 miljoen dollar aan posities geliquideerd. Dat is in een markt waarin het normaal gesproken over miljarden gaat niet heel bijzonder te noemen.

Is er sprake van een zogenaamde stilte voor de storm? Alleen de tijd kan ons het antwoord op die vraag geven. Macro-economisch gezien staat deze week vooral in het teken van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Vrijdag krijgen we namelijk het nieuwe percentage voor de werkloosheid in de Verenigde Staten gepresenteerd. De verwachting is dat deze de afgelopen maand gedaald is van 3,7 naar 3,6 procent.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December