Bitcoin

Bitcoin stabiliseert al wachtend op uitspraken Amerikaanse Centrale Bank

Bitcoin heeft geprobeerd een nieuwe koersstijging in te zetten richting de $10.000 weerstand. Dit gebeurde om 00:00 ‘s nachts, ongeveer een uur nadat de S&P 500 al zijn jaarlijkse verliezen heeft terugverdiend.

Echter, de opwaartse beweging van de Bitcoin koers hield op vlak voor het bereiken van de $9.900. Traders gebruike de verrassende prijsstijging om winsten te nemen. Hierdoor zakte de koers terug tot $9.550. Even later herstelde de BTC koers zich weer tot $9.700. De volatiliteit lijkt nu weer even verdwenen en BTC ligt weer in een strak handelsbereik.

Bitcoin koers handelt zijdelings – Bron: Tradingview

De snelle koersstijging en daling putte inspiratie uit een zelfde beweging van de Amerikaanse aandelenmarkt. De S&P 500 index sprong omhoog en stond op 1,8% winst voor dit jaar. Even later zakte de index weer wat in maar staat het nog steeds positief ten opzichte van het begin van 2020.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Investeerders wachten op uitspraken Fed

Analisten zijn van mening dat de Amerikaanse aandelen stijgen vanwege een beter dan verwacht banenrapport en de heropening van de economie na een door pandemie veroorzaakte lockdown. Ondertussen lijkt het stimuleringsbeleid van de Federal Reserve te hebben geholpen om aandelen, en ook de Bitcoin prijs, te laten groeien vanaf hun bodem van half maart.

V-vormig herstel aandelenmarkt – Bron: Tradingview

De reden dat de Bitcoin koers enorm stabiel is, is de tweedaagse vergadering van het Federal Open Market Committee die vandaag zal beginnen. Beleggers wachten de uitspraken van de Fed-voorzitter af om zijn beleidsverklaring aan te horen. Deze zal woensdag naar buiten komen. Volgens analisten is de kans groot dat ze het stimuleringsprogramma ongewijzigd laten:

“De commissie zal zich waarschijnlijk concentreren op het succesvol implementeren van hun reeds aangekondigde kredietfaciliteiten en de besprekingen voortzetten over de vooruitzichten op langere termijn voor de aankoop van activa en vooruitzichten”, zei Nomura-econoom Lewis Alexander.


Wat betekent dit voor de Bitcoin?

De Fed handhaaft haar rentetarieven tussen 0 en 0,25 procent om de kredietverlening in een herstellende Amerikaanse economie te stimuleren. Daarnaast heeft de centrale bank van Amerika ook een groot programma voor kwantitatieve versoepeling gelanceerd, dat kan worden uitgebreid tot boven de huidige limiet van $7 biljoen.

De focus van de Powell op het intact houden van dit beleid kan de waarde van de Amerikaanse dollar verlagen en beleggers in staat stellen verder te beleggen in aandelen en andere risicomarkten. Een deel van dat geld zou Bitcoin kunnen bereiken, aangezien beleggers op zoek zijn naar activa met een hogere rente als afdekking tegen een ‘te hoge’ Amerikaanse aandelenmarkt.

Als dit inderdaad zou gebeuren zou de Bitcoin prijs eerst wat kunnen dalen, aangezien het gecorreleerd is met de S&P 500. Echter, als BTC een sterke ondersteuning vindt kan de munt daarna opnieuw een gooi doen om de $10.500 weerstand te testen.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom