Bitcoin prijs
Bitcoin

Bitcoin stijging was niet ETF-gedreven: handelsfirma onthult belangrijkste reden

Bitcoin (BTC) stabiliseert zich al enige tijd in de zone van ongeveer $34.000. De sterke rally die hieraan voorafging, wordt vaak toegeschreven aan de opwinding rond de mogelijke introductie van een spot Exchange-Traded Fund (ETF). QCP Capital, een Singaporees handelshuis gespecialiseerd in cryptovaluta en derivaten, weerlegt deze theorie echter. Volgens het bedrijf zijn het de macro-economische factoren die de recente opwaartse beweging van Bitcoin hebben aangedreven.

Waarom stijgt de Bitcoin prijs?

Een van de kritieke factoren is de versoepelende houding van de Federal Open Market Committee (FOMC), het onderdeel van het Amerikaanse Federal Reserve System dat verantwoordelijk is voor het bepalen van het monetaire beleid. Wanneer de FOMC stimuleringsmaatregelen implementeert, injecteert het vaak meer liquiditeit in het financiële systeem. Deze extra liquiditeit kan uiteindelijk doorsijpelen naar de cryptomarkt, wat een toename in vraag en bijgevolg een stijging van de Bitcoinprijs kan veroorzaken.

Daarnaast was er een lagere dan voorziene raming van de Treasury-uitgifte voor het eerste kwartaal, wat resulteerde in een opmerkelijke afname van de rendementen op staatsobligaties. Een lager dan voorspelde uitgifte van Treasury-obligaties suggereert een afname van nieuwe schuldinstrumenten die door de regering worden uitgegeven. Bij een dalend aanbod van nieuwe obligaties, terwijl de vraag stabiel blijft, kunnen de prijzen van bestaande obligaties stijgen. Als de rendementen op obligaties dalen, kunnen beleggers worden aangemoedigd om hun kapitaal te verschuiven naar activa met een hoger verwacht rendement, waaronder aandelen en digitale valuta zoals Bitcoin.

Zet de trend door?

QCP Capital heeft een voorbehoud geuit over de duurzaamheid van de recente prijsstijging van Bitcoin. Hoewel de markt momenteel getuige is van een rally, stelt QCP dat het onzeker is of dit het begin is van een langdurige opwaartse trend. Volgens hen kan de recente prijsstijging gedeeltelijk worden toegeschreven aan een correctie op de overdreven negatieve sentimenten rond obligatiemarkten, eerder dan aan een fundamentele verandering in economische voorwaarden.

Ze benadrukken dat de onderliggende economische factoren in grote lijnen ongewijzigd zijn gebleven, wat suggereert dat beleggers voorzichtig moeten zijn. De markten bevinden zich nog altijd in een staat van aanpassing aan de macro-economische risico’s die mogelijk blijven bestaan of zelfs onveranderd zijn. Derhalve raadt QCP Capital aan om alert te blijven op tekenen van zowel verbetering als mogelijke achteruitgang in de economische omstandigheden die invloed kunnen hebben op de cryptomarkten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’