Bitcoin

Bitcoin koers stijgt dankzij debat-overwinning Trump op Biden

De Bitcoin koers schoot tijdens het presidentiële debat in de Verenigde Staten met 1,1% omhoog. Waarom? Donald Trump presteerde een stuk beter, waardoor hij zijn voorsprong op Joe Biden vergrootte bij de bookmakers.

Trump is pro Bitcoin?

Hoewel Bitcoin niet terugkwam in het debat tussen Trump en Biden vannacht, werd de afgelopen weken duidelijk dat Trump steeds meer positieve dingen ziet aan Bitcoin. Zo wil hij, mocht hij in november de verkiezingen winnen, alle resterende Bitcoin in de Verenigde Staten minen.

Dat is natuurlijk goed nieuws voor de Bitcoin miners in de Verenigde Staten, maar in principe ook voor de industrie als geheel.

Voor het debat handelde de Bitcoin koers op 61.400 dollar en gedurende de strijd tussen Trump en Biden schoot de koers omhoog naar 62.152 dollar.

Inmiddels zijn we weer “terug op aarde” maar het laat zien dat de markt in ieder geval denkt dat een verkiezingsoverwinning van Trump goed is voor Bitcoin.

Trump is de grote favoriet

Donald Trump lijkt na gisteravond de grote favoriet om de verkiezingen te winnen, zo blijkt ook uit de betting markets van PredictIt.

Daar betaal je momenteel 0,63 dollar voor een verkiezingsoverwinning van Trump, terwijl je voor Biden slechts 0,37 dollar betaalt.

De koers van degene die wint gaat naar 1,00 dollar en de verliezer zakt naar 0 dollar. Zodoende kun je met 0,63 dollar dus nog steeds 0,37 dollar verdienen op een overwinning van Trump.

Biden kreeg op social media vooral kritiek omdat hij niet helemaal helder meer leek. Dat is iets waar hij natuurlijk al langer last van heeft en dat is alleen maar erger geworden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Aantal geïnstalleerde crypto-geldautomaten nadert een recordaantal
Waarom verliezen de bulls hun controle over de Bitcoin koers?
Nieuwsupdate: Dit gebeurde deze week in de crypto-wereld
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Goudkoers wijst op aanstaande Bitcoin correctie
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?