Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin test de psychologische $50K-barrière

Bitcoin bereikte vanochtend een nieuw record van $49.940, slechts $60 verwijderd van de magische $50.000 grens. De enorme rally, aangewakkerd door institutionele investeerders blijft zich dus doorzetten.


Bitcoin test $50.000 grens

De Bitcoin prijs is in 2021 met meer dan 70 procent gestegen. Een groot deel van deze winsten vonden plaats nadat Tesla vertelde dat het voor $1,5 miljard aan Bitcoin had gekocht en het de munt zal gaan accepteren als betaalmiddel.

Ondanks dat de aankondiging van Tesla de meeste aandacht kreeg, was het niet het eerste grote bedrijf dat in de digitale munt investeerde. Steeds meer grote instellingen zetten Bitcoin op hun bedrijfsbalans als afdekking tegen een zwakke dollar. Precies om deze reden blijft de BTC koers stijgen.

Echter, nu Bitcoin is beland bij de psychologische $50.000 grens, lijkt de rally eventjes te stoppen. We zien namelijk dat de munt moeite heeft om deze psychologische barrière te kraken. Dit zien we wel vaker als een activa een rond getal nadert. Belangrijk is om in je achterhoofd te houden dat elke keer dat de grens wordt getest het wat zwakker wordt. Aangezien de $50k nu al een paar keer is getest is de kans aanwezig dat het spoedig doorbroken zal worden.

Bitcoin nadert $50.000 grens – Bron: Tradingview

Massa adoptie

De stap van Tesla heeft ervoor gezorgd dat de digitale munt razendsnel in de mainstream terecht is gekomen. Bitcoin is niet meer weg te denken en bijna iedereen op de wereld heeft er wel van gehoord. Steeds vaker horen we erover gepraat worden op de televisie en steeds meer nieuwe mensen beginnen te geloven in de kracht van de munt. Betekent dit dat een BTC prijs van $50.000 pas het begin is?

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten