Bitcoin

Bitcoin toont één opmerkelijk verschil met het verleden

De prijs van de Bitcoin beweegt zich in een sneltreinvaart richting de $20.000. Wat opvalt aan deze stijging is dat er één belangrijke statistiek anders is dan in het verleden.


Tegenstrijdig met het verleden

De prijs van de Bitcoin is de afgelopen maanden snel gestegen en heeft vandaag voor het eerst sinds december 2017 de $18.000 bereikt.

Gedurende een groot deel van de geschiedenis van de Bitcoin vielen prijsstijgingen samen met een hogere instroom van Bitcoin naar grote exchanges. Alleen deze keer zien we juist het tegenovergestelde gebeuren.

“Eerdere prijspieken vielen samen met een verhoogde instroom van Bitcoin naar exchanges. Echter, dit keer zien we dat er juist veel opnames worden gedaan van exchanges.

Als we terugkijken naar de geschiedenis van de Bitcoin dan zien we een verband tussen de vroegere prijsstijging en de instroom van Bitcoin naar grote exchanges.


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Investeerders blijven bullish over de Bitcoin

Deze keer komt de prijs van de Bitcoin dus juist niet overeen met het aantal mensen die geld naar exchanges sturen. In plaats daarvan wordt de Bitcoin juist massaal van exchanges teruggetrokken. Sinds het begin van de prijsstijging in augustus, laat de grafiek een aantal significante dalingen in deposito’s zien.

Een voorbeeld hiervan kwam tussen 22 oktober en 27 oktober, toen de prijs van de Bitcoin steeg van $12.900 naar $13.600. Gedurende deze tijd zijn de opnames van de Bitcoin gestegen van 704 Bitcoin naar 13.130 Bitcoin.

Dit soort massale opnames betekenen niet dat het vertrouwen in de Bitcoin laag is. De prijs van de Bitcoin is alleen al in 2020 met 154% gestegen. Er lijkt dus geen twijfel over te zijn dat de markt momenteel bullish is over de Bitcoin. Daarnaast verkondigen veel analisten juist dat de opnames een positief teken zijn.

 

Bitcoin nieuws

Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog niet begonnen
Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen