Bitcoin (BTC), US Dollar
Bitcoin

Bitcoin transactiekosten stijgen met meer dan 740% ten opzichte van vorig jaar

Bitcoin (BTC) transactiekosten stijgen aanzienlijk in november, mede gedreven door de opwinding rond de lancering van een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF). Deze groei in kosten wijst op een aanzienlijke toename in vraag en gebruik van Bitcoin. Opmerkelijk is dat het transactievolume op het Bitcoin netwerk voor het eerst in drie jaar groter is dan dat van het Ethereum netwerk, wat de aanhoudende populariteit van het netwerk onderstreept.

Zoals te zien in de onderstaande figuur, variëren de totale dagelijkse transactiekosten op het Bitcoin netwerk gewoonlijk tussen de $600.000 en $700.000. Echter, in de recente weken is er een opmerkelijke stijging waargenomen. In slechts drie weken tijd zijn de transactiekosten gestegen tot boven de $11,6 miljoen, wat neerkomt op een toename van 1.710% in drie weken en 740% vergeleken met vorig jaar. Deze groei is een duidelijk teken van de toegenomen vraag naar en gebruik van BTC op het netwerk, wat mogelijk kan leiden tot een nieuwe prijsrally van de populaire munt.

Bitcoin transactiekosten
Totale transactiekosten betaald per dag op het Bitcoin netwerk – CryptoFees

Bitcoin verwerkt meer transacties dan op het Ethereum netwerk

De recente toename in Bitcoin-transactiekosten heeft zelfs het Ethereum-netwerk overtroffen. Zoals gebruiker Bitcoin Isaiah op het sociale media platform X, voorheen bekend als Twitter, deelde, verwerkte het Bitcoin-netwerk op 16 november meer dan $11,6 miljoen aan transactiekosten. Dit is aanzienlijk meer dan de ongeveer $8,45 miljoen aan transactiekosten die Ethereum in 24 uur verwerkte. Voor het eerst in drie jaar tijd heeft Bitcoin meer kosten verwerkt dan Ethereum, het grootste altcoin-netwerk.

Normaal gesproken verwerkt Ethereum hogere transactiekosten omdat het een smart contract-platform is. Dit betekent dat er dagelijks veel meer kleinere transacties worden uitgevoerd voor diverse toepassingen, waaronder Decentralized Finance (DeFi)-functies en handel in Non-Fungible Tokens (NFT’s). De stijging van de Bitcoin-transactiekosten wijst dus op een significante verschuiving in het gebruik en de populariteit van het netwerk, mogelijk beïnvloed door recente ontwikkelingen en de algemene marktdynamiek.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?