Bitcoin

Bitcoin trekt steeds meer Wall Street geld aan

De Bitcoin biedt Wall Street investeerders een onweerstaanbaar vooruitzicht terwijl aandelen het steeds moeilijker krijgen.


Alles is anders

De Bitcoin heeft deze week geweldig gepresteerd, helemaal ten opzichte van de aandelenmarkt. Vandaag zien we dat de sterke lijn verder wordt getrokken. De BTC prijs is voor de derde keer in 2020 voorbij de $12.000 geschoten.

Ondanks dat dus twee keer eerder is gebeurd dit jaar is deze keer alles anders. Bitcoin heeft 83 opeenvolgende dagen boven de $10.000 gestaan, waarmee het het vorige record van 62 dagen van december 2017 versloeg.

Een ander opmerkelijk punt is de stabiliteit van Bitcoin ten opzichte van de laatste keer dat het de $12.000 grens overschreed. In de afgelopen 30 dagen bleef de volatiliteit rond slechts de 1,5% hangen, waardoor het binnen handbereik is van de 1,2% maandelijkse volatiliteit van goud ligt. De prijsschommelingen zien er dus gezond uit.

Eerdere gevallen waarin de Bitcoin prijs tot dit niveau steeg werden gevolgd door aanzienlijke dalingen, waardoor beleggers de munt niet zien als een echte afdekking tegen marktschommelingen elders in hun portefeuille. Maar deze keer lijken de signalen erop te wijzen dat de zaken stabieler zij.

Het is geen wonder dat investeerders staan te popelen om Bitcoin te kopen. Het aantal Bitcoin-adressen met meer dan 0,1 munten heeft dan ook een recordhoogte bereikt en het aantal adressen met meer dan 100 BTC heeft ook een recordhoogte bereikt.


Institutionele investeerders kopen massaal Bitcoin

De hype die terug lijkt te keren rondom de Bitcoin komt ook aan de institutionele kant tot uiting. De totale waarde van crypto’s beheerd door investeringsmaatschappij Grayscale bedroeg volgens het bedrijf voor het eerst meer dan $6,5 miljard.

De Bitcoin Trust van het bedrijf overschrijd momenteel de $5,4 miljard. Volgens Bitcoin Treasuries hebben beursgenoteerde bedrijven, waaronder Grayscale, nu in totaal 785.999 BTC in handen wat momenteel ongeveer $9,18 miljard waard. En het aantal blijft groeien.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen