Bitcoin Nieuws

Bitcoin verdienen door naar podcasts te luisteren

Door de nieuwe deal tussen Fountain en Bitcoin (BTC)-firma ZEBEDEE kunnen podcasters hun publiek belonen met de toonaangevende cryptocurrency.

Meer dan gamen

Het verdienmodel voor podcasting krijgt een opknapbeurt van Bitcoin. ZEBEDEE, initieel een bedrijf gericht op gaming, wil verder uitbreiden en kondigde dinsdag zijn samenwerking aan met het ‘listen-to-earn’ podcast-platform Fountain. Het doel is om luisteraars en podcasters de mogelijkheid te geven om Bitcoin te verdienen met behulp van de app.

Met deze samenwerking ondersteunen wij een nieuw type bedrijfsmodel en economische activiteit. Niet alleen voor de betalingsruimte, maar in het algemeen.

Aldus ZEBEDEE’s chief strategy officer Ben Cousens in een verklaring. ZEBEDEE, gelanceerd in oktober 2019, is een op Bitcoin gericht gamingbedrijf dat games uitbrengt via zijn mobiele app. ZEBEDEE heeft onlangs twee nieuwe play-to-earn-spellen gelanceerd, Bitcoin Chess en Bitcoin Scratch, een digitaal kraskaartspel met mobiele gamestudio Viker.

Met play-to-earn-games speelt een gebruiker online games en ontvangt hij beloningen met echte waarde. Listen-to-earn heeft tot doel iets soortgelijks te doen voor podcasters, door een directe link te creëren tussen podcasters en hun publiek en luisteraars Bitcoin te laten verdienen voor elke minuut dat ze afstemmen.

In plaats van een dure en ingrijpende advertentiecampagne, wil het listen-to-earn-model alleen geld uitgeven aan luisteraars die echt willen luisteren. Cousens zei het volgende:

Als geld net zo naadloos beweegt als informatie, of in dit geval audio, gaat er gewoon een wereld aan mogelijkheden open. Wij zijn blij om samen met Fountain te pionieren.

Fontein, ZEBEDEE en ‘Listen-to-earn’

Fountain lanceerde zijn listen-to-earn-programma in juni 2022. Met het programma kunnen luisteraars en podcasters worden beloond voor de waarde die ze bieden. Fountain-gebruikers verdienen geld voor hun eerste uur dagelijks luisteren naar podcasts.

Om luisteraars aan te trekken, gebruikt het platform RSS-feeds om podcasts van andere platforms beschikbaar te maken voor zijn luisteraars. Door de Fountain-app te gebruiken om naar hun favoriete podcast te luisteren, verdienen gebruikers kleine hoeveelheden Bitcoin, genaamd sats of satoshis, naar de maker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Wanneer de gebruiker klaar is om uit te betalen, maakt hij verbinding met de ZEBEDEE-app om geld op te nemen. Oscar Merry, Fountain-oprichter en CEO, zei het volgende in een persbericht:

Dit type ‘Value for Value’-uitwisseling is de toekomst van contentcreatie. Over een paar jaar zullen we terugkijken op wanneer we abonnementen betaalden voor inhoudsplatforms die niet gerelateerd zijn aan hoeveel we die platforms daadwerkelijk gebruiken en lachen om hoe eenvoudig en inefficiënt het was.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve neemt gas terug met renteverhogingen, wat betekent dit voor Bitcoin?
Rente besluit Federal Reserve vanavond kan grote Bitcoin volatiliteit veroorzaken
Onderzoek: Bitcoin koers kan al tijdens de kerst op $45.000 staan
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten