Bitcoin

Bitcoin verslaat Goud in nieuwe vergelijking

De nieuwste analyse van de analist genaamd Willy Woo werpt licht op de prestaties van goud als investering over de afgelopen elf jaar.


BTC winst: $1 wordt $12,8 miljoen

Als je in 2009 een investering van 1 dollar in Bitcoin had gedaan zou je daar vandaag een luxe jacht mee kunnen kopen. Hetzelfde geldt niet voor goud, daar zou je alleen een chocoladereep mee kunnen kopen.

Dat was het resultaat van een vergelijking van statisticus Willy Woo, die deze week zijn nieuwste tool onthulde om het succes van de grootste cryptomunt te volgen.

Door zijn bevindingen op Twitter te uploaden, samen met zijn website Woobull, benadrukte Woo de matige opbrengsten van goud in het afgelopen decennium. Ondanks dat zowel goud als Bitcoin in 2020 winsten boeken, blijft Bitcoin een winnaar op gebied van macro-activa. In dit jaar en al helemaal over meerdere jaren.

“$1 geïnvesteerd in 10,7 jaar … Huidige waarde: Bitcoin: $12,8 miljoen (een luxe jacht) Goud: $1,66 (een snickers).”

Bitcoin vs. goud investeringsgrafiek. Bron: Woobull

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Meer dan een ‘snelle’ miljoen dollar

Ondanks de toch wel pijnlijke vergelijking voor het edelmetaal behoudt goud zijn enthousiaste supporters. Velen daarvan maken Bitcoin graag zwart terwijl ze de problemen van goud achterwege laten.

Peter Schiff is misschien wel de meest uitgesproken goud fan op sociale media. Anderen uit de branche hebben echter ontkend dat Bitcoin op elk vlak de digitale tegenhanger van goud is.

In een discussie eind vorige maand nam Saifedean Ammous, auteur van “The Bitcoin Standard”, het op tegen Roy Sebag, oprichter en CEO van Goldmoney.

Sebag was het niet eens met de hele geldtheorie van Ammous. Hij betwistte zelfs het idee dat het vaste aanbod van Bitcoin op 21 miljoen BTC zal blijven. Ammous betoogde dat goud, zilver zou volgen om in de loop van de tijd gedemonetiseerd te worden.

“Het was de tijd voor goud om te pieken, maar ik denk dat Bitcoin het gaat overnemen omdat je Bitcoin over de grenzen heen kunt sturen”, vatte hij samen.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom