Bitcoin prijs
Bitcoin

Bitcoin-volatiliteit nadert recordlaagte: staat er een grote koersstijging voor de deur?

Bitcoin (BTC) begon het weekend afgelopen vrijdag in mineur. Aan het eind van de middag daalde de Bitcoin-koers scherp met enkele procenten.

In de vijftien dagen voorafgaand aan deze duikvlucht zat er maar weinig beweging in de Bitcoin koers en bereikte de volatiliteit bijna een recordlaagte. Historisch gezien volgt hier vaak een grote prijsstijging op, wat investeerders hoop geeft in de momenteel onrustige cryptomarkt.

Historisch lage BTC volatiliteit

Raphy Zagury, chief investment officer van Bitcoin-platform Swan Bitcoin, schreef afgelopen vrijdag over de opvallend lage volatiliteit die Bitcoin tot dat moment kende. Hij informeerde zijn bijna 20.000 volgers op socialmediaplatform X dat de volatiliteit, oftewel de schommelingen in de Bitcoin koers, tussen 24 mei en 7 juni in de “laagste 6% van de gevallen” viel.

Gedurende deze tijdspanne van twee weken zat de Bitcoin koers vast in een bereik tussen grofweg $67.000 en $71.500. Het merendeel van de tijd zat de koers echter vastgeklampt rond de $67.500, tot de frustratie van velen.

Opmerkelijk genoeg kwam er binnen een uur na het plaatsen van dit bericht flink wat actie in de Bitcoin koers. De weerstandszone rond de $72.000 bleek te hoog gegrepen en Bitcoin crashte in korte tijd zo’n 4% tot onder de $69.000. 

De plotselinge koersval volgde op de publicatie van het Amerikaanse banenrapport, waarin een sterkere banengroei werd gemeld dan verwacht. De Bitcoin koers reageerde negatief op het nieuws omdat het een slechte voorbode biedt voor de inflatie, wat op zijn beurt weer kan leiden tot uitstel van renteverlagingen.

Bitcoin rally aanstaande?

Alhoewel het nu wellicht wat tegenstrijdig klinkt, met de recente koersdaling van Bitcoin, wees Zagury zijn volgers op het feit dat Bitcoin in het verleden vaak sterk heeft gepresteerd na perioden van historisch lage volatiliteit.

Als je kijkt naar alle periodes met een volatiliteit op of onder het niveau van tussen 24 mei en 7 juni, blijkt dit vaak een voorteken te zijn geweest van een significante koerssprong. Het gemiddelde rendement voor de volgende 30 dagen bedraagt 20,95%, terwijl er na 90 dagen gemiddeld zelfs een stijging van 56,82% is waargenomen. Het gemiddeld voor na een jaar staat zelfs op een indrukwekkende 820,82%. 

Zoals Zagury echter benadrukt biedt dit allesbehalve een garantie voor de toekomst. Hij gelooft alleen dat er ‘’waarde ligt in het leren van het verleden’’. Vooralsnog staat Bitcoin nog altijd in het rood sinds de extreem lage volatiliteitsperiode, maar we weten allemaal hoe snel het tij kan keren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken