Bitcoin

Bitcoin whale verkocht zijn BTC op $12.000

Een bekende Bitcoin whale heeft na twee jaar lang zijn winst gepakt. Uit gegevens van ‘Whalemap’ blijkt dat de whale zijn BTC verkocht heeft op een prijs van $12.000.


Deze Bitcoin whale is een legende

De investeerder kocht zijn Bitcoins in het derde kwartaal van 2018. De bekende analist met de naam ‘De Byzantijnse generaal’ prijs de whale voor zijn uithoudingsvermogen en schrijft:

“Deze investeerder is een legende. Zie je die grote bubbel rond de 6k in 2018? Dat is bijna 9k BTC die daar werd verzameld. Hij heeft nu eindelijk winst genomen, na 2 jaar en 2 grote capitulatie gebeurtenissen. “

De whale hield bijna 22 maanden vast aan de BTC tokens, ondanks dat er twee belangrijke capitulatiefasen plaatsvonden. Bitcoin zakte namelijk twee keer naar het niveau van minder dan $4.000, eerst in januari 2019 en toen opnieuw in maart 2020. De belegger wachtte echter rustig af en verkocht zijn Bitcoins uiteindelijk voor ongeveer $12.000 per stuk.


Wat betekent het dat de whale zijn winst heeft genomen?

Eerder deze maand bleek al dat vrij veel Bitcoin whales rond de $12.000 winst hebben genomen. Of dat direct een teken is dat whales voorzichtig zijn geworden is onduidelijk. Whales volgen, vanwege de enorme omvang van hun bezit, de liquiditeit. Als ze het gevoel hebben dat er voldoende liquiditeit is om te verkopen dan is de kans groot dat ze verkopen.

De verkoop van een whale betekent dus niet noodzakelijk dat Bitcoin zijn hoogtepunt heeft bereikt. Men zou wel kunnen stellen dat het de kansen op consolidatie op korte termijn vergroot. Maar totdat BTC onder de belangrijkste ondersteuningsniveaus zakt, is het voorbarig om te suggereren dat er een top is gevormd. Ook is het moeilijk in te schatten hoeveel van de 9.000 BTC de whale heeft verkocht.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Bitcoin koers stijgt duizenden dollars op historische dag voor ETFs
Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC