Bitcoin whale
Bitcoin

Bitcoin Whale verplaatst $1,2 miljoen aan BTC na 13 jaar

Een grote whale heeft meer dan $1,2 miljoen aan Bitcoin verplaatst wat al meer dan 13 jaar niet was aangeraakt. De whale heeft de voorraad – in totaal 50 BTC – donderdag naar een andere wallet overgebracht, zo blijkt uit blockchain-gegevens. De munten werden in juni 2010 gemined en stonden sindsdien stil.

De laatste tijd worden er steeds vaker hele oude Bitcoins verplaatst. In april verplaatste een houder die zijn munten tien jaar lang niet had aangeraakt $7,8 miljoen aan Bitcoin naar nieuwe wallets. Slechts enkele dagen later verplaatste een andere langetermijninvesteerder $11 miljoen aan BTC tokens na 11 jaar inactiviteit.

Bitcoin “whales” zijn investeerders die enorme hoeveelheden cryptocurrency bewaren. Veel van hen doen er jarenlang niets mee. Uit blockchain-gegevens wordt niet duidelijk of het om individuen, bedrijven of andere entiteiten gaat.

Er heerst veel nieuwsgierigheid over de identiteit van deze vroege Bitcoin-investeerders. Kirill Kretov, een ontwikkelaar van geautomatiseerde handelstools, legde uit dat het creëren van Bitcoin, ook wel “minen” genoemd, tussen 2009 en 2010 voornamelijk werd gedaan door IT-nerds. Hij suggereerde ook dat bedrijven deze wallets mogelijk in latere jaren hebben overgenomen van individuele bezitters.

Langetermijn beleggen loont

Uit onderzoek blijkt dat investeerders die Bitcoin voor de lange termijn aanhouden, ook wel “HODLers” genoemd, over het algemeen succesvoller zijn dan particuliere investeerders die regelmatig kopen en verkopen op korte termijn, wat vaak tot verlies leidt.

De reden hiervoor is dat Bitcoin, ondanks de grote prijsschommelingen, op de lange termijn aanzienlijk in waarde is gestegen. Tien jaar geleden was één Bitcoin nog geen $100 waard.

De kortetermijnbeleggers van Bitcoin hebben vandaag pech. De prijs staat op dit moment op $25.028 per munt, een daling van 3,7% in de afgelopen 24 uur. Dit komt neer op bijna 7% in de afgelopen week.

BTC heeft de rest van de cryptomarkt daarin meegenomen. Grote altcoins zoals Ethereum en Cardano zijn in prijs gedaald terwijl investeerders afwegen wat ze moeten doen met het laatste besluit van de Federal Reserve om de rentetarieven niet te verhogen.

Bitcoin nieuws

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
9e grootste bank ter wereld koopt Bitcoin via BlackRock ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?