bitcoin koers
Bitcoin

Bitcoin whales denken dat de bull run pas net is begonnen

Bitcoin whales verwachten duidelijk enorme prijsstijgingen in de toekomst, aangezien het aantal wallets met meer dan 1.000 BTC-tokens ($35 miljoen) een recordhoogte heeft bereikt. Gegevens van Glassnode bevestigen dat er op 20 januari meer dan 2.400 wallets zijn die 1000 Bitcoin of meer bezitten.


Er komen steeds meer Bitcoin whales bij

Alleen al in 2021 kwamen er 164 nieuwe wallets bij die 1.000 of meer Bitcoins bezitten. Hoewel dit misschien niet direct duidt op whales die hun positie vergroten, lijkt het wel duidelijk te worden dat grote investeerders langzamerhand steeds meer BTC overnemen van kleine investeerders. Zoals eerder gemeld zagen we namelijk dat het aantal BTC dat investeerders bezit juist afneemt.

Aantal Bitcoin whales neemt toe – Bron: Glassnode

Volgens sommige analisten is dit positief voor de Bitcoin koers, aangezien de whales hun BTC agressief zullen beschermen. Terwijl sommigen een beroep deden op hodlers om niet aan walvissen te verkopen, beweren anderen dat deze nieuw geslagen grote spelers agressief de waarde van hun investering zullen beschermen.

“Ze zullen hun BTC beschermen. Dit zou een sterke ondersteuning moeten zijn voor bitcoin op de korte en hopelijk op de lange termijn”, aldus een overzicht van whalemap.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin is nog altijd extreem bullish

De Bitcoin prijs bevindt zich op dit moment in een consolidatiefase waarin de munt wordt verhandelt tussen de $30.000 en $40.000. Dit weerhoudt institutionele investeerders echter niet om een enorm aantal Bitcoins te kopen. Een aantal dagen geleden onthulde Grayscale namelijk nog dat het in 1 dag tijd meer dan 16.000 BTC tokens had gekocht.

Ook andere indicatoren blijven nog altijd extreem bullish. Volgens analist Dan Tapeiro suggereert de volatiliteit nu dat de markt pas net begonnen is met stijgen. De analist vertelt dat het lijkt alsof we nu op het zelfde punt zijn als we in begin 2017 waren. Er komt volgens hem dus nog een enorme koersstijging aan.

Ondanks de koersdaling van vandaag zien veel factoren er dus nog altijd zeer bullish uit voor de grootste digitale valuta ter wereld.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85