Bitcoin whale
Bitcoin

Bitcoin whales kochten voor $4,3 miljard tijdens koersdip

Bitcoin whales die profiteerden van de correctie van Bitcoin naar 53.500 dollar, wisten ongeveer 71.000 Bitcoin in te kopen de afgelopen dagen. Daarmee kopen zij op het snelste tempo Bitcoin sinds april 2024. Veel van die 4,3 miljard dollar aan Bitcoin werd gekocht op de koers van 54.200 dollar.

Het snelste tempo sinds april 2023

Whales kopen nu op het snelste tempo sinds april 2023 hun Bitcoin. Dat was kort na het moment waarop de lokale banken in Amerika begonnen in te storten.

“Dit suggereert dat de bodem van Bitcoin bijna bereikt kan zijn”, aldus CryptoQuant analist Minkyu Woo in een losse publicatie op Twitter.

Ondertussen blijven kleinere investeerders hun Bitcoin juist verkopen tijdens de dip. Daar zie je het verschil tussen doorgewinterde investeerders, die kopen op de negatieve emotie, en de ervaren handelaren die daarvan profiteren.

Santiment wist ook te vertellen dat er in juli 261 wallets zij bijgekomen met 10 Bitcoin of meer. “Dat moet handelaren meer vertrouwen geven in een lange-termijn bullish toekomst”, aldus de analisten van Santiment.

Niet alle whales kopen Bitcoin

Hoewel Santiment er dus een paar wist te spotten, kopen niet alle whales Bitcoin op dit moment. Zo werd één whale op 14 juli wakker na een slaap van 12 jaar om 1.000 Bitcoin, ter waarde van ongeveer 60 miljoen dollar, naar twee nieuwe wallets te sturen.

Het kan zijn dat die Bitcoin in de verkoop gegaan zijn. Dat hoeft dan niet eens via een beursplatform te gebeuren, maar kan ook onderhands plaatsvinden.

Inmiddels lijkt Bitcoin wel een beetje bekomen van de schrik, want de koers handelt bijna 10.000 dollar boven de lokale bodem van 53.500 dollar.

Die correctie was dan ook met name het gevolg van hele aanwijsbare verkoopdruk, in de vorm van de miljarden dollars aan Bitcoin van de Duitse overheid en Mt. Gox die op de markt kwamen (of nog dreigen te komen).

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?