Bitcoin whales
Bitcoin

Bitcoin whales kopen voor miljarden aan BTC

Naarmate januari ten einde loopt, valt een toename in de activiteiten van Bitcoin (BTC) whales op. Deze vermogende investeerders hebben in de loop van de maand bijna $3 miljard aan BTC toegevoegd aan hun portefeuilles.

Analisten beschouwen deze aankopen door whales als een gunstig teken voor de Bitcoin koers. Ondanks deze positieve beweging, lijkt Bitcoin de maand januari echter af te sluiten met een daling.

Whales kopen 76 duizend Bitcoin

Het on-chain data analyseplatform IntoTheBlock heeft via hun officiële account belangrijke inzichten over deze BTC aankopen door whales gedeeld. Een recente tweet toont aan dat de balans van deze vermogende investeerders aanzienlijk is toegenomen in de recente weken. Eind 2023 bezaten de whales ongeveer 7,65 miljoen BTC tokens, wat nu gestegen is tot bijna 7,8 miljoen munten. Dit betekent dat ze 76.000 BTC tokens aan hun portefeuille hebben toegevoegd, met een totale waarde van ongeveer $3,2 miljard tegen de huidige koers.

De aanzienlijke toename van de balansen van Bitcoin whales lijkt nauw samen te hangen met de introductie van Bitcoin Spot Exchange Traded Funds (ETFs) op de Amerikaanse markt. Deze nieuwe fondsen hebben aanzienlijke bewegingen teweeggebracht in de cryptomarkt sinds hun lancering op 11 januari van dit jaar. Analisten anticiperen dat deze fondsen een aanzienlijke hoeveelheid nieuw kapitaal kunnen aantrekken naar de cryptomarkt, wat een belangrijke impact kan hebben op de koersen van cryptocurrencies.

Whale activiteiten en de Bitcoin koers: Een indicator voor stijging?

Historisch gezien wordt de aankoop van Bitcoin door whales vaak gezien als een indicator voor een mogelijke koersstijging van BTC. Maar is dit momenteel ook het geval? Het is mogelijk dat de recente aankopen van whales sterk gerelateerd zijn aan de aankopen van Bitcoin door fondsbeheerders, die grote hoeveelheden munten vasthouden voor hun beleggers.

Echter, het is belangrijk te benadrukken dat het gedrag van whales nooit een absolute garantie biedt voor een koersstijging. Desondanks wordt deze activiteit over het algemeen gezien als een positief teken, oftewel een ‘bullish’ indicator, voor de korte termijn prijsontwikkeling van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk