Whale eating Bitcoin, cryptocurrency. Low polygon line, triangle
Bitcoin

Bitcoin whales Kopen voor ruim $1 miljard aan BTC

Naar verwachting zal Bitcoin (BTC) oktober afsluiten met een indrukwekkende prijsrally. In de afgelopen week schoot de koers van de grootste cryptocurrency bijna omhoog naar $35.000. Uit recente on-chain gegevens blijkt dat deze prijsstijging deels is aangedreven door aankopen van grote Bitcoin-whales. Zij kochten BTC ter waarde van ongeveer een miljard dollar, wat aanzienlijk heeft bijgedragen aan de koersstijging van de munt.

30.000 BTC gekocht door whales

In een post van on-chain analist Ali op platform X wordt de relatie tussen de accumulatie van Bitcoin door whales en de BTC koersbewegingen geïllustreerd. Rond 15 oktober, toen Bitcoin nog ongeveer $26.850 waard was, startte de indrukwekkende rally van de cryptocurrency. Binnen een week steeg de prijs tot bijna $30.000.

Uit de gegevens blijkt dat er net voor deze prijsstijging een grote hoeveelheid Bitcoin-aankopen door whales was. Kort na deze aankopen steeg de prijs razendsnel tot boven de $34.000. Over het algemeen heeft Bitcoin de afgelopen maand uitstekend gepresteerd met een stijging van 28,5% in slechts 30 dagen. Na deze massale aankoop door whales werd ook een verkoop waargenomen. Desondanks begonnen de whales kort daarna opnieuw te accumuleren. Vanaf 23 oktober voegden zij ongeveer 30.000 BTC toe aan hun voorraden, wat neerkomt op een investering van meer dan $1 miljard.

Bitcoin whales anticiperen op Spot ETF

De omvangrijke aankopen van Bitcoin door whales lijken voornamelijk te worden gedreven door het positieve sentiment rond de mogelijke introductie van een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF). Er is vooral een toename te zien in institutionele activiteit. Deze instituten vallen vaak onder de categorie ‘whales’, gezien hun beheer van aanzienlijke vermogens. Enkele analisten opperen zelfs dat vermogensbeheerder BlackRock achter deze Bitcoin-aankopen zit, mogelijk ter voorbereiding op de lancering van hun eigen Bitcoin ETF.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%