Bitcoin whale
Bitcoin

Bitcoin whales openen enorme long-posities op Bybit en HTX

Sommige whales zijn op dit moment extreem bullish over de Bitcoin koers, zo blijkt uit enkele posities op Bybit en HTX. Als we CryptoQuant CEO Ki Young Ju mogen geloven, dan openden enkele whales enorme long-posities op deze beursplatformen. Die posities werden geopend op de Bitcoin koers van 69.000 dollar.

Wat dat betreft staan de whales in kwestie dus meteen in het rood met hun investering.

Niet de eerste keer

Het is zeker niet de eerste keer dat whales enorme posities op Bitcoin openen. In augustus 2023 gebeurde hetzelfde voor de parabolische rally die Bitcoin van 25.000 naar 75.000 dollar bracht in een kwestie van maanden.

Ki Young Ju zegt ook dat Bitcoin vanuit het perspectief van het netwerk niet overgewaardeerd is op dit moment. Als bewijs voor die stelling deelt Ju de Thermo Cap Ratio van Bitcoin.

De Thermo Cap vertegenwoordigt de totale waarde van alle Bitcoin die ooit zijn gemined, gemeten tegen de prijs op het moment dat ze werden gemined. Simpel gezegd: het is de som van de kosten om alle bestaande Bitcoin te produceren.

Je berekent de Thermo Cap Ratio vervolgens door de marktwaarde te delen door de thermocap.

Een lage verhouding wijst erop dat Bitcoin ondergewaardeerd is en andersom. Op basis van de Thermo Cap Ratio claimt Ki Young Ju nu dat Bitcoin ondergewaardeerd is.

Lange periode van consolidatie

Verder ziet de analist dat de huidige ontwikkeling van de markt lijkt op die van vier jaar geleden. Destijds consolideerde Bitcoin voor meer dan een half jaar, terwijl de on-chain activiteit snel wist te stijgen.

Volgens Ki Young Ju kopen whales dagelijks voor 1 miljard dollar aan Bitcoin op uit de markt.

“Dit geeft dezelfde vibes voor Bitcoin als in midden-2020. Destijds hing Bitcoin voor zes maanden rond de 10.000 dollar met een hoge on-chain activiteit, die later werden onthuld als over-the-counter (OTC) deals.

Nu, ondanks de lage koersvolatiliteit, blijft de on-chain activiteit hoog en voegen whales dagelijkse 1 miljard dollar aan nieuwe whale wallets toe”, aldus Ki Young Ju.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin het moeilijk en staat de digitale munt op een koers van 67.774 dollar. Daarmee staat er een daling van 2,35 procent op de borden voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken