satoshi nakamoto standbeeld
Bitcoin

Bitcoin white paper viert 15e verjaardag, Satoshi Nakamoto nog altijd anoniem

Vandaag is het de 15e verjaardag van de Bitcoin white paper, die Satoshi Nakamoto op 31 oktober 2008 met de wereld deelde. “Ik heb aan een elektronisch cash-systeem gewerkt, dat volledig peer-to-peer is, zonder de afhankelijkheid van tussenpersonen”, zo was de mededeling van Satoshi in de opening van zijn e-mail getiteld: “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System.”

Zou Satoshi de potentie gezien hebben?

Satoshi Nakamot heeft ongetwijfeld de potentie van Bitcoin al vroeg gezien en begrepen, maar dat neemt niet weg dat hij DEZE ontwikkeling van Bitcoin waarschijnlijk nooit verwacht had. We zijn nu 15 jaar verder na de publicatie van de white paper en iets minder dan 15 jaar verder na de lancering van het netwerk en Bitcoin is inmiddels een internationale asset.

De grootste vermogensbeheerders ter wereld zijn op dit moment bezig om een Spot Bitcoin ETF op de markt te brengen.

Dat wordt nog meer bijzonder als je bedenkt dat Satoshi Nakamoto de code voor Bitcoin mogelijk in zijn eentje heeft geschreven. Uiteraard bouwde hij voort op bestaande technologieën, maar dat doen eigenlijk iedereen die iets nieuws maakt in het huidige tijdperk.

De kunst zit in het samenpakken van verschillende bestaande zaken om iets nieuws te bouwen. Daar is Satoshi Nakamoto in geslaagd en zijn creatie is inmiddels ruim 668 miljard dollar waard.

Dat Bitcoin voortbouwt op bestaande technologie en in feite een co-creatie is kun je mooi zien in de bovenstaande tweet van Crypto Shaman.

El Salvador omarmt Bitcoin

Misschien nog meer bijzonder dan de gigantische market cap van Bitcoin is het feit dat El Salvador in 2021 het eerste land werd dat Bitcoin omarmde als valuta. El Salvador werd het eerste land dat Bitcoin omtoverde tot een wettig betaalmiddel.

De daadwerkelijke progressie van El Salvador met betrekking tot de adoptie van Bitcoin is nooit helemaal duidelijk, maar de koers begint in ieder geval weer de goede kant op te vallen voor het land van president Nayib Bukele.

Maar vandaag staat dus in het teken van de Bitcoin white paper en zijn 15e verjaardag.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%