Bitcoin

Bitcoin wordt steeds meer vastgehouden

Gegevens laten zien dat er steeds meer Bitcoin hodlers zijn en dat de speculanten de Bitcoin langzaam achter zich laten. Dit is een positief teken volgens Grayscale.


Grayscale: Huidige periode lijkt op 2016

Dat er steeds meer Bitcoin hodlers komen is een teken dat de bull-run van de crypto valuta nog maar net begonnen is, zo suggereren gegevens. Als onderdeel van het ‘Valuing Bitcoin rapport‘ van vermogensbeheerder Grayscale dat deze maand is uitgegeven, vertoont de Hodler vs. Speculator Index (HSI) een grote bullish afwijking.

Deze HSI index meet Bitcoin activiteiten uit wallets om een indruk te krijgen van hoe netwerk deelnemers de Bitcoin gebruiken. Het meet in feite dus het marktsentiment.

Gegevens van de website Coin Metrics laten zien dat het aantal speculanten afneemt. Dit terwijl het aantal hodlers juist piekte. Auteur Phil Bonello zei daar het volgende over:

“Dit ziet er veelbelovend uit voor de Bitcoin, aangezien er een groeiend aantal hodlers is in vergelijking met een klein aantal speculanten op de markt. Let op, dit is een vergelijkbare structuur als die van begin 2016.”

Bitcoin hodlers vs Bitcoin speculanten – Bron: Coin Metrics

Analisten hebben al betoogd dat de huidige staat van Bitcoin vergelijkbaar is met 2016. Dit was ongeveer 18 maanden voor het hoogste punt ooit van $20.000.

Met een reeks technische indicatoren die allemaal groen knipperen, is het bullish potentieel door velen niet onopgemerkt gebleven. Charles Edwards, oprichter van Capriole zegt op Twitter over de HSI:

“Het percentage van Bitcoin hodlers piekt en het percentage van speculanten kent een dieptepunt. Dit is nog een goede indicator dat de Bull run nog maar net begint.”


1 jaar slapende Bitcoin verslaat record

Het Grayscale rapport biedt ook meer inzicht in de kracht van het besluit van Bitcoin investeerders in 2020. Ondanks zeer gevarieerde prijsacties in de afgelopen twaalf maanden, blijft de wens groot bij investeerders om hun BTC tokens vast te houden.

Aantal BTC dat een jaar lang niet verhandeld is – Bron: Coin Metrics

Deze statistieken laten zien dat steeds meer investeerders Bitcoin als een waardeopslag zien. Dit wordt bevestigd nu grote bedrijven als Grayscale en MicroStrategy enorme aantallen Bitcoins kopen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin blijft dominant: slechts 6 altcoins presteren beter dit jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?