Bitcoin, investeerder
Bitcoin

Bitcoin ziet record handelsvolume bij $30.200

Bij een recordprijs van $30.200 zagen we een ongekende hoeveelheid Bitcoin (BTC) van eigenaar veranderen; maar liefst 3,8% van alle BTC werd overgedragen.

Deze onthullende gegevens, afkomstig van het vooraanstaande crypto-analyseplatform Glassnode, zijn weergegeven in de ‘UTXO Realized Price Distribution’. Deze tool, die essentieel is voor Bitcoin-analyses in de cryptowereld, biedt inzicht in de prijspunten waarop de huidige Bitcoin-eigenaren hun munten hebben gekocht.

Het voorgaande record, op een prijsniveau van $16.500, was ook gekenmerkt door hoge handelsactiviteit, voornamelijk als gevolg van de FTX-crash. De daaruit voortvloeiende paniek veroorzaakte een massale uitverkoop door crypto-investeerders. Desalniettemin, toen de prijs aanzienlijk kelderde, beschouwden vele kopers dit als het perfecte moment om toe te slaan.

Bitcoin URPD grafiek
Figuur: Bitcoin URPD grafiek (bron: Glassnode)

Mogelijke drijfveren achter het hoge Bitcoin handelsvolume

Het hoge handelsvolume heeft mogelijk met een aantal factoren te maken. Aan de ene kant sturen miners massaal BTC naar exchanges. Miners hebben het voorgaande jaar erg lastig gehad en lijken met de hogere prijs hun winsten te pakken. Aan de andere kant heerst er langzamerhand een bullish marktsentiment. Daarnaast is de $30.000 zone een beruchte prijsindicatie voor de digitale munt omdat MicroStrategy, de grootste bezitter van Bitcoin, een gemiddelde BTC prijs ongeveer $29.800 heeft.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Een hoog handelsvolume duidt op sterke interesse van zowel kopers als verkopers. Aan de ene kant kan het hoge handelsvolume op dit prijsniveau wijzen op sterke weerstand. Dit betekent dat er veel verkopers zijn die bereid zijn om hun Bitcoin te verkopen zodra de prijs dit niveau bereikt. Aan de andere kant, kan het ook duiden op sterke ondersteuning. Dit betekent dat er veel kopers zijn die wachten om Bitcoin te kopen zodra de prijs daalt tot dit niveau.

Wat we mogelijk wel kunnen verwachten is dat de prijspunten met een hoog handelsvolume,  belangrijke weerstand- en ondersteuningspunten zullen zijn voor investeerders. Uit de gegevens van de Glassnode grafiek kunnen we concluderen dat dit om de prijsniveaus van $16.500 en $30.200 gaat.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

‘Dit is de grote vijand van Bitcoin’
Dave the Wave voorspelt Bitcoin bullrun voor Q4 2024
Coinbase bezit 5% van alle bestaande Bitcoin

Coinbase bezit 5% van alle bestaande Bitcoin

Blockchain-intelligentieplatform Arkham heeft onlangs vastgesteld dat crypto-exchange Coinbase bijna 1 miljoen Bitcoin in zijn wallet heeft. De munten zijn tegen de huidige marktprijzen meer dan $25 miljard waard.

Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen