Bitcoin

Bitcoin’s prijsstijging is gevolg van economische maatregelen VS

Crypto analist Mike Novogratz vermoedt dat de recente opwaartse prijsactie van Bitcoin het gevolg is van de economische maatregelen van de Amerikaanse regering.


“Bedankt Amerika”

De multi-miljonair en analist, Mike Novogratz, stelde onlangs dat de overheidsmaatregelen rond het coronavirus de oorzaak kunnen zijn van de recente Bitcoin prijsstijging.

“Het gezinsinkomen in de VS zou dit jaar zelfs kunnen stijgen, ook al zouden we 25% werkloosheid kunnen hebben”, zei Novogratz in een tweet van 6 mei en voegde toe:

“Dat is ongekend. Bedankt Uncle Sam en voorzitter Powell. De hulp van de overheid bij sociale onrust, kan de stijging in de aandelenmarkt verklaren en zeker helpen om de BTC groot te maken.”


Het coronavirus liet de markt crashen

Vlak nadat het coronavirus zijn weg naar Noord-Amerika had gevonden, stopte de Amerikaanse regering alle bedrijfsactiviteiten en spoorde het mensen aan om thuis te blijven om het virus tegen te gaan.

Vlak nadat deze drastische maatregel naar buiten werd gebracht raakten de wereldwijde aandelenmarkten in een vrije val. Er werden niet alleen enorme verliezen geleden op de traditionele markten. Ook de Bitcoin prijs kreeg een enorme klap, waardoor de hele cryptomarkt meegesleurd werd. Bitcoin verloor in 1 dag tijd zelfs meer dan de helft van haar waarde.


Een sterk herstel

Vlak na de enorme crash die in maart plaatsvond begonnen de aandelenmarkt en de cryptomarkt te herstellen. Tijdens het herstel heeft de Amerikaanse regering een aantal belangrijke acties ondernomen in een poging gehavende economie te steunen.

Met deze maatregelen heeft de regering enorm veel geld in de economie gepompt. Zo werd er bijvoorbeeld een stimuleringspakket van 2 biljoen dollar gelanceerd. Dit pakket omvat in wezen gratis geld dat aan burgers en bedrijven wordt gegeven en dat heeft de aandelenmarkt gestimuleerd.

Met name Bitcoin heeft een enorm herstel laten zien, met een stijging van meer dan 130% ten opzichte van het dieptepunt van maart. Dat BTC de investering is die goed presteert is niet onverwachts. Economen verwachten namelijk dat de enorme stimuleringspakketten inflatie gaat veroorzaken. Dit maakt de roep naar een deflatoire investering groter en Bitcoin is zo’n investering.

 

Bitcoin nieuws

President El Salvador bezoekt Elon Musk: werd Bitcoin besproken?
Waarom stijgt de cryptomarkt vandaag?
Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom