Bitcoin

Bitcoins worden massaal van Exchanges afgehaald

Steeds meer Bitcoins worden van exchanges afgehaald en dat kan mogelijk een flinke prijsstijging veroorzaken. De laatste keer dat dit gebeurde steeg de koers namelijk met 88%. Als dit patroon zich herhaalt, zal de BTC prijs eind augustus de $18.000 aantikken.


27 duizend Bitcoins

Op 8 juni werden er 27.000 Bitcoins meer van exchanges afgehaald dan er werden gestort. De laatste keer dat er zo’n significante uitstroom was, steeg de Bitcoin prijs met 88%.

De trend dat gebruikers hun munten terugtrekken uit gecentraliseerde exchanges, is sinds Black Thursday in een stroomversnelling gekomen. De hoeveelheid Bitcoin die er gisteren van de exchanges af is gehaald, is echter enorm, zelfs binnen de context van deze trend. Er werd namelijk voor meer dan $265 miljoen aan BTC van de exchanges afgehaald.

Bitcoin dagelijkse verschuivingen – Bron: Glassnode

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Waarom halen investeerders hun tokens van exchanges?

Op 19 maart werden er ook al enorm veel BTC van exchanges afgehaald, namelijk 31.000 BTC ($198 miljoen) en op 24 maart nog eens 27.000 BTC (190 miljoen). De prijs lag toen trouwens beduidend lager, namelijk rond de $6.000.

Wat zou het verband kunnen zijn tussen gebruikers die hun tokens opnemen uit exchanges en de stijgende Bitcoin prijs? Daar is een logisch antwoord voor. Als een gebruiker verwacht zijn Bitcoin in de nabije toekomst te verkopen, zullen ze deze op een exchange houden. Als investeerders verwachten dat de koers zal stijgen halen ze tokens van d exchange af en stoppen ze het in een veilige offline wallet.


$18.000 in augustus

Naarmate meer Bitcoins exhanges op korte termijn verlaten, neigt de prijs te stijgen. Dit omdat het aanbod daalt en de vraag, als het goed is, het zelfde blijft. In markten is er echter altijd meer dan één factor die de prijs beïnvloedt.

Als we het zevendaagse gemiddelde voor dezelfde statistiek sinds de crash op Black Thursday onderzoeken, heeft het amper een hoogtepunt bereikt. Dit zou duiden op een langdurig hodling-sentiment van crypto-investeerders.

Als we dezelfde prijsstijging zouden ervaren als de vorige keer, zou de Bitcoin koers kunnen eind juli oplopen tot $18.000. Dit zou aansluiten bij recente voorspellingen van Bloomberg.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom