Cryptocurrency Mining
Bitcoin

Bitfarms neemt controle over nieuwe megasite in Pennsylvania en breidt Amerikaanse activiteiten uit

Het Canadese Bitcoin miningbedrijf Bitfarms heeft de controle overgenomen van zijn nieuwste datacenter in Sharon, Pennsylvania. Dit markeert de oprichting van de eerste megasite van het bedrijf in de Verenigde Staten, met een maximale stroomcapaciteit van 120 megawatt (MW). Bitfarms heeft inmiddels 110 MW aan capaciteit veiliggesteld.

Benodigde apparatuur is al besteld

Het bedrijf heeft aangekondigd dat de benodigde apparatuur al is besteld en dat het verwacht tegen het einde van dit jaar 30 MW aan capaciteit operationeel te hebben. Daarnaast is Bitfarms van plan om in 2025 een extra 10-MW-site te leasen, waarmee de totale capaciteit van de site op 120 MW komt.

Volgens CEO Ben Gagnon biedt het Pennsylvania-New Jersey-Maryland-netwerk, als grootste groothandelsmarkt voor elektriciteit in de VS, volop toegang tot concurrerend geprijsde en flexibele stroom. Dit maakt het aantrekkelijk voor Bitcoin mining, energiehandel en high-performance computing, inclusief kunstmatige intelligentie. Gagnon benadrukt dat deze uitbreiding de aanwezigheid van Bitfarms in de VS bijna zevenvoudig vergroot en een belangrijke stap vormt in het agressieve groeiplan van het bedrijf.

De site in Pennsylvania zal naar verwachting tot 8 exahashes per seconde kunnen ondersteunen met de nieuwste generatie miningapparatuur. Gagnon wijst erop dat er aanzienlijke mogelijkheden zijn voor vraagrespons, inperking en energiehandel om de energiekosten van het bedrijf te beheersen en de totale stroomkosten te verlagen.

Uitbreiding van Bitfarms

Op 21 augustus kondigde Bitfarms de overname aan van Stronghold Digital Mining, wat naar verwachting 307 MW aan capaciteit zal toevoegen. Dit zet Bitfarms op koers om zijn energieportfolio tegen het einde van 2025 uit te breiden tot meer dan 950 MW.

Met de verticale integratie in elektriciteitsopwekking, de uitbreiding van energiehandelsmogelijkheden, en het veiligstellen van twee locaties met een hoog potentieel voor high-performance computing en kunstmatige intelligentie, streeft Bitfarms ernaar om zijn activiteiten verder te diversifiëren buiten Bitcoin-mining. Dit alles met het oog op het creëren van grotere aandeelhouderswaarde op de lange termijn.

Toenemende druk door verminderde miningbeloningen

Bitcoin miningbedrijven zoals Bitfarms staan onder toenemende druk door de verminderde miningbeloningen als gevolg van de Bitcoin-halvering in april. Bovendien zijn de schuldenlast en eerdere problemen met slecht management redenen tot zorg binnen de sector.

Bitfarms, opgericht in 2017, exploiteert momenteel 12 operationele Bitcoin-datacenters, met nog 2 in ontwikkeling in Canada, de Verenigde Staten, Paraguay en Argentinië.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’