Bitflyer Logo
Exchange

BitFlyer Holdings neemt FTX Japan over en bereidt lancering van Crypto-ETF’s voor

BitFlyer Holdings heeft de volledige overname van FTX Japan afgerond en maakt plannen bekend voor de lancering van potentiële crypto-gebaseerde exchange-traded funds (ETF’s). Hiermee wordt FTX Japan een volledige dochteronderneming van BitFlyer.

Crypto-custody-oplossingen aanbieden

Het nieuwe bedrijf zal crypto-custody-oplossingen aanbieden aan institutionele beleggers. Yuzo Kano, CEO van BitFlyer Holdings, verklaarde in een bericht dat er een bedrijf nodig is met de juiste beveiligingstechnologie om fysieke Bitcoin (BTC) veilig op te slaan als onderliggende waarde voor de ETF.

“Met onze custody-activiteiten willen we een openbare dienst worden die dient als een industriële infrastructuur,” aldus Kano.

FTX Japan was onderdeel van de beruchte FTX-beurs, ooit de op één na grootste cryptobeurs ter wereld qua handelsvolume. In november 2022 stortte FTX in, waarbij minstens $8,9 miljard aan gebruikersfondsen verloren ging.

Lancering van Japanse Crypto-ETF’s

De overname van FTX Japan kan de crypto-industrie dichter bij de lancering van de eerste crypto-ETF op de Japanse markt brengen. Volgens Kano is de lancering van de eerste Japanse crypto-ETF’s slechts een kwestie van tijd. Hij voegde toe dat in de Verenigde Staten de instroom van fondsen van institutionele beleggers is versneld sinds de notering van de Bitcoin ETF. “Ik geloof dat de dag zal komen dat ETF’s in Japan worden genoteerd,” zei Kano.

ETF’s kunnen aanzienlijk bijdragen aan de prijsstijging van de onderliggende crypto-asset. Voor Bitcoin (BTC) waren ETF’s op 15 februari goed voor ongeveer 75% van de nieuwe investeringen, toen de prijs van BTC de grens van $50.000 overschreed.

Samenwerking met Franklin Templeton en SBI Holdings

In een andere belangrijke ontwikkeling voor crypto-ETF’s werkt vermogensbeheerder Franklin Templeton samen met SBI Holdings om een nieuw crypto-ETF-beheerbedrijf op te richten. De twee bedrijven ondertekenden op 26 juli officieel een Memorandum of Understanding (MoU) voor deze joint venture.

Volgens een woordvoerder van Franklin Templeton wordt verwacht dat de joint venture een gediversifieerd aanbod van beleggingsoplossingen zal bieden, inclusief de bestaande ETF’s van Franklin Templeton. Naarmate de regelgeving voor digitale activa en cryptovaluta’s in Japan evolueert, zal de nieuwe joint venture gerelateerde producten lanceren, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

Deze aankondiging volgt kort na de lancering van de eerste spot Ether ETF’s in de Verenigde Staten, die op 23 juli live gingen voor handel.

Met deze ontwikkelingen zet Japan een belangrijke stap in de richting van het integreren van crypto-ETF’s in de financiële markt, wat een nieuwe golf van investeringsmogelijkheden voor beleggers kan betekenen.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?