Bithumb Exchange
Exchange

Bithumb voor tweede keer binnengevallen door Zuid-Koreaanse politie

Bithumb is in Zuid-Korea de grootste cryptocurrency exchange in termen van (dagelijks) verhandeld volume. Afgelopen week werd het kantoor van de populaire cryptocurrency exchange binnengevallen door de Zuid-Koreaanse politie. Nu wordt de cryptocurrency exchange naar verluidt wederom met de politie geconfronteerd, door wederom een politie-inval.


Aanvullende controles politie

Dit werd bekendgemaakt door een lokale publicatie van Seoul Shinmun. Naar verluidt heeft het politiebureau van Seoul gisteren op 7 september 2020 een aanvullende huiszoekings- en inbeslagnamecontrole uitgevoerd op het hoofdkantoor van Bithumb. Dit hoofdkantoor is gevestigd in het Gangnam-district in Seoul, Zuid-Korea.

Volgens een vertegenwoordiger van de politie waren de laatste onderzoeken voornamelijk gericht op het vinden van aanvullend bewijs die betrekking hebben tot de al bestaande beschuldigingen die tegen de voorzitter van de raad van bestuur bij Bithumb Korea en Bithumb Holdings loopt, namelijk tegen Lee Jung-hoon.

Deze voorzitter wordt ervan beschuldigd om financiële fraude te plegen op grote schaal, met het BXA-token. Dit token werd officieel gepromoot als het native token van Bithumb zelf, maar werd nooit gelanceerd en ook nooit vermeld. Hierdoor zou Jung-hoon en zijn medeplichtigen naar verluidt circa $25 miljoen hebben binnen te halen. Dit zou dan wel zijn gebeurd door fraude te plegen.


Geen makkelijke tijden

Op 2 september 2020 werd er hiervoor op het hoofdkantoor van Bithumb al een onderzoek gestart. Wat precies gebeurt is tijdens dit onderzoek is nooit door Bithumb bekend gemaakt.

Het bedrijf kent dan ook geen makkelijke tijden. Zo is er een verbintenis gelegd met een datalekincident in 2017, waar volgens een rechter in Seoul Bithumb gedeeltelijk verantwoordelijk voor zou zijn. Mogelijk zou de politie hier dan ook meer onderzoek naar gestart zijn. Dit laatste is echter nooit bevestigd.

Ondanks de politie-invallen, is Bithumb nog steeds nummer 9 als het gaat om grootste cryptocurrency exchanges ter wereld. Verwacht wordt dan ook dat de exchange hier weer bovenop zal gaan komen, ondanks dat het nu wat lastigere tijden zijn. Momenteel wordt er voor circa $250 miljoen aan crypto’s verhandeld op het platform, op dagbasis.