Exchange

Politie uit Seoul heeft crypto exchange Bithumb onderzocht

De politie uit Seoul, Zuid-Korea, is naar verluidt bij de grootste Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange, Bithumb, binnengevallen.


Lopend onderzoek

Zo zou de politie volgens een publicatie in ‘Seoul Shinmun’, een lokale nieuwsgever, op het kantoor bij Bithumb zijn binnengetreden om vervolgens opsporings- en inbeslagname-onderzoeken uit te voeren. Alhoewel dit reguliere controles blijken te zijn, kunnen deze mogelijk in verband worden gebracht met een lopend politie-onderzoek naar Jee Jung Hoon. De heer Hoon is de voorzitter van de raad van bestuur bij Bithumb Korea en hij is tevens ook betrokkenbij Bithumb Holdings.

Er loopt momenteel een onderzoek naar Hoon vanwege een vermeende economische fraude met de token ‘Blockchain Exchange Alliance’, ofwel BXA afgekort.

Zo zou deze token gepromoot zijn als oorspronkelijke Bithumb-token. Dit bleek echter nooit het geval te zijn en de token was uiteindelijk zelfs betrokken bij een grootschalige vorm van fraude. Bij deze fraude zou naar verluidt circa $25 miljoen (€21 miljoen) zijn buitgemaakt.


Niet de enige onder vuur van politie

De inval van de politie is nog niet door Bithumb zelf bevestigd. Bithumb heeft een grote naam voor zichzelf weten te creëren; de cryptocurrency is de grootste Zuid-Koreaanse exchange en staat momenteel op nummer 9 in de wereld, wanneer gekeken wordt op dagelijks gemiddeld handelsvolume. De cryptocurrency exchange is aan het kijken naar de mogelijkheden voor een beursgang, mogelijk aan het eind van dit jaar.

In augustus deed de politie uit Seoul naar verluidt al een inval bij een andere Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange: Coinbit. Dit is de op één-na-grootste cryptocurrency exchange dat actief is in het land. De reden voor deze inval was dat de exchange naar verluidt betrokken zou zijn bij het genereren van $85 miljoen (ruim €71 miljoen) aan extra inkomsten door marktmanipulatie uit te voeren. Dit laatste is nog niet bevestigd. Hiermee is Bithumb niet de enige die onder vuur van de politie is komen te liggen. Er lopen momenteel meerdere onderzoeken bij diverse cryptocurrency exchanges in het land, mogelijk om een beter beeld te krijgen van de cryptocurrency-activiteiten in het land.