Bitmain Logo
Regulatie

Bitmain heeft boete gekregen voor belastingovertredingen in China

Naar verluidt heeft Bitmain, een cryptocurrency-miningbedrijf dat gevestigd zit in Peking, de belastingvoorschriften in China geschonden, wat resulteerde in aanzienlijke boetes opgelegd door de plaatselijke autoriteiten.

Mogelijk geen inkomstenbelasting betaald

Lokale nieuwsbron Sina Finance meldde op 11 april dat Bitmain Technologies een belastingboete heeft ontvangen van het ‘Beijing Municipal Office of the State Administration of Taxation’. De autoriteiten hebben Bitmain bestraft met een boete van ongeveer 25 miljoen Chinese yuan ($3,7/€3,4 miljoen), aldus het rapport, dat verwijst naar gegevens uit het Chinese bedrijfsregister Qichacha.

Volgens de gegevens heeft Bitmain op 4 april 2023 een boete opgelegd gekregen omdat het bedrijf naar verluidt geen inkomstenbelasting heeft betaald in overeenstemming met de Chinese wetgeving inzake de administratie van belastingheffing. De verklaring noemde specifiek bepaalde schendingen met betrekking tot belastingen op inkomsten uit salarissen, bonussen, arbeidsdividenden, toelagen en meer van werknemers van Bitmain.

De belastingdienst heeft Bitmain ook in augustus 2022 op de hoogte gesteld van bepaalde belastingovertredingen. Tot op heden heeft de Pekingse eenheid van Bitmain geen inkomstenbelasting betaald van in totaal ongeveer 16,6 miljoen yuan, of circa $2,4/€2,2 miljoen.

Bitmain blijft succesvol binnen mining-wereld

Bitmain, opgericht in 2013, is één van ‘s werelds grootste cryptocurrency-miningbedrijven en staat bekend om de productie van hardware en oplossingen die specifiek zijn ontworpen voor crypto-mining.

Het bedrijf werd naar verluidt in oktober 2021 gedwongen om zijn activiteiten in China te stoppen als reactie op het algemene verbod op cryptocurrency dat in september 2021 werd opgelegd door de Chinese overheid.

Het is echter nog onduidelijk hoe het bedrijf sindsdien zijn activiteiten heeft voortgezet in het land.

Ondanks onzekerheid over regelgeving en een bear-cryptomarkt in 2022, blijft Bitmain succesvol. In december 2022 was het nieuwste Antminer-apparaat van Bitmain naar verluidt binnen minder dan een minuut uitverkocht, ondanks de afnemende winstgevendheid van mijnbouwactiviteiten.

In september 2022 richtte Bitmain-oprichter Jihan Wu een fonds van $250/€228 miljoen op om de mijnbouwindustrie te ondersteunen die getroffen was door de langdurige cryptocurrency-winter. Na zijn vertrek bij Bitmain in 2021 richtte Wu Bitdeer op, een nieuw cryptominingbedrijf en spin-off van Bitmain.

Regulatie nieuws

Kans voor nog meer crypto ETF’s is klein volgens BlackRock
Verhoogde terreurdreiging en financieringsmethoden onthuld in Singapore
Bloomberg analist: Renteverlagingen moeten heel snel komen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli