Bitcoin

BitMEX-oprichter voorspelt meer koersdalingen voor Bitcoin

Arthur Hayes claimt dat hij put-opties heeft gekocht op Bitcoin die pas iets opleveren als de koers naar 35.000 dollar zakt voor 29 maart. De BitMEX-oprichter zegt op Twitter dat Bitcoin er “zwaar” uitziet en waarschijnlijk onder de 40.000 dollar terechtkomt, terwijl de markt zich klaarmaakt voor de aankondiging van het Amerikaanse ministerie van financiën aan het einde van de maand.

Op dat moment kondigt het ministerie van financiën nieuwe schuldveilingen aan, waarin zij Amerikaanse staatsobligaties gaan verkopen.

Bitcoin ziet er extreem zwaar uit

“Bitcoin ziet er extreem zwaar uit. Ik denk dat we de koers van 40.000 dollar verliezen. Op basis van die verwachting heb ik wat 29 maart 35.000 dollar strike puts gekocht”, aldus Arthur Hayes.

Over de koers van 40.000 dollar heeft hij al gelijk gekregen. Op het moment van schrijven tikt de Bitcoin koers binnen op 39.961 dollar. Daarmee lijken de bulls nog wel het gevecht om de grens van 40.000 dollar aan te gaan.

Hayes suggereert verder dat Bitcoin niet meer gecorreleerd is met de S&P 500 (SPX) als het om dalingen gaat. Wat suggereert dat deze maand weleens bearish kan worden voor Bitcoin.

“Waarom bewegen de SPX en Bitcoin niet meer synchroon na de lancering van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs? Beiden houden van meer $ (liquiditeit). Welke van de twee heeft gelijk over de toekomst?

Bitcoin vertelt ons dat de liquiditeit op de korte termijn zal dalen. Het volgende belangrijke moment daarvoor is de refunding announcement van het Amerikaanse ministerie van financiën op 31 januari”, aldus Hayes.

Scherpe correctie voor Bitcoin in maart?

Eerder riep Arthur Hayes dat het einde van het Bank Term Funding Program (BTFP) op 12 maart waarschijnlijk ook een scherpe correctie voor de Bitcoin koers zou opleveren.

Hoewel hij ook denkt dat een dergelijke correctie de Amerikaanse centrale bank kan forceren om het monetair beleid te versoepelen; en daarmee Bitcoin te helpen om zijn verliezen weer goed te maken.

“De BTFP verloopt op 12 maart en de rentebeslissing van de Federal Reserve volgt op 20 maart. Er zitten zes handelsdagen tussen deze twee cruciale momenten. Als mijn voorspelling correct is, dan gaat de markt in die periode een paar banken laten ploffen

Die ontwikkeling moet de Amerikaanse centrale bank vervolgens dwingen om de rente te verlagen en het hervatten van BTFP aan te kondigen”, zo voorspelt Arthur Hayes.

“Bitcoin zal in eerste instantie scherp dalingen, samen met de rest van de financiële markt, om vervolgens te herstellen voor de volgende bijeenkomst van de Amerikaanse centrale bank”, aldus Hayes.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017