Deutsche Bank
Regulatie

Bitpanda en de Deutsche Bank zijn een samenwerking aangegaan

Bitpanda en de Deutsche Bank zijn een samenwerking aangegaan, waardoor Duitse cryptohandelaren nu in realtime inkomende en uitgaande betalingen kunnen doen op handelsplatform van Bitpanda.

Deze samenwerking is bedoeld om de transactie-efficiëntie en veiligheid significant te verbeteren en biedt tegelijkertijd een goede liquiditeit voor de Duitse gebruikers van Bitpanda.

Gebruik van IBAN’s via API

Simpel gezegd kan Bitpanda via de samenwerking gebruik maken van een API om op een veilige manier toegang te krijgen tot Duitse internationale bankrekeningnummers (IBAN’s).

Deze IBAN’s zijn op hun beurt internationaal overeengekomen codes die banken helpen internationale overboekingen veilig te kunnen verwerken.

Deze dienst wordt vervolgens door Bitpanda ingezet om zo de efficiëntie en veiligheid van geldoverboekingen te verbeteren. Bitpanda-gebruikers in deze regio krijgen onder meer een Duitse IBAN voor stortingen en opnames.

Alle fiatstortingen of opnameverzoeken van Bitpanda via Deutsche Bank kunnen als gevolg hiervan in realtime afgerond worden.

Belang van banken bij toegankelijk maken van crypto

De momenteel plaatsvervangende CEO van Bitpanda, Lukas Enzersdorfer-Konrad, onderstreepte op zijn beurt het belang van banken bij het toegankelijk maken van crypto voor de massa.

Door de jaren heen heeft het crypto-platform samengewerkt met diverse (grote) financiële instellingen, waaronder Raiffeisen Bank International, LBBW en N26. Deze samenwerkingen hadden allemaal het doel om de acceptatie van cryptocurrencies te bevorderen. Enzersdorfer-Konrad zei het volgende:

“Wij hebben de afgelopen 10 jaar duidelijk gemaakt dat we ons hebben geconcentreerd op vertrouwen, compliance en veiligheid. Dat maakt deze sprongen voorwaarts mogelijk. Je kunt geen vertrouwen of integriteit kopen; je moet het verdienen, en dat is wat wij hebben gedaan.”

De Deutsche Bank zal beveiligde rekeningen en waardeverhogende betalingsoplossingen bieden ter ondersteuning van Bitpanda’s stroomlijning van treasury-operaties en afstemmingsprocessen.

Er wordt verwacht dat dit uiteindelijk zal gaan leiden tot een robuustere liquiditeit in de kernmarkten van Bitpanda.

Partnerschappen tussen cryptobanken goed voor eindgebruiker

Volgens Enzersdorfer-Konrad zijn partnerschappen tussen cryptobanken uiteindelijk goed voor de eindgebruikers. Hij vulde dit aan door het volgende te zeggen:

“Onze infrastructuur stelt deze banken in staat hun klanten de volledige mogelijkheden van een eersteklas cryptoproduct te bieden. Het is een teken van de volwassenheid van spelers als Bitpanda dat we Deutsche Bank nu als grote internationale bank kunnen toevoegen aan de lijst van instellingen die met ons samenwerken.”

Maar voor banken moet er veel duidelijkheid zijn op het gebied van regelgeving voordat zij überhaupt zullen starten met het ontwikkelen van crypto-oplossingen. De duidelijkheid die hier wordt geboden door het Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA)-raamwerk heeft een grote bijdrage geleverd hieraan. Diverse banken zijn dan ook al begonnen met de ontwikkeling van dergelijke crypto-oplossingen. In een eerder interview zei Enzersdorfer-Konrad het volgende:

“Europese banken stappen over op crypto als activaklasse en tokenisatietechnologie omdat MiCA, het komende regelgevingskader voor Europa, plotseling volledige duidelijkheid voor banken brengt.”

Bovendien geeft duidelijkheid in de regelgeving vertrouwen aan Europese banken bij het aanbieden van cryptodiensten. Ze missen echter mogelijk nog de technische kennis en infrastructuur om dit op een goede wijze aan te bieden. Daarom doen ze een beroep op aanbieders van cryptodiensten zoals Bitpanda.

Regulatie nieuws

Kans voor nog meer crypto ETF’s is klein volgens BlackRock
Verhoogde terreurdreiging en financieringsmethoden onthuld in Singapore
Bloomberg analist: Renteverlagingen moeten heel snel komen
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli