Bitvavo Logo
Altcoin, Bitvavo

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft

De koers van Bittensor (TAO) staat vandaag maar liefst 20% in de plus. In dit artikel duiken we in de redenen achter deze sterke opmars van TAO en wat dit project zo bijzonder maakt, waardoor het zoveel investeerders aantrekt.

TAO genoteerd op Bitvavo

Een belangrijke gebeurtenis is de listing van TAO op de Nederlandse beurs Bitvavo, die vanaf vandaag beschikbaar is voor handel. Dit breidt het toch al brede aanbod van de beurs uit met een innovatieve en populaire crypto token. Hoewel deze notering mogelijk een rol speelt in de koersstijging van vandaag, is het zeker niet de enige reden voor de plotselinge groei.

TAO: Een opvallende verschijning sinds de bearmarkt

TAO, dat begin 2023 werd gelanceerd, heeft zich sinds de bearmarkt al bewezen als een opvallende speler in de cryptosector. Na een daling naar ongeveer $35 in de lente van vorig jaar, schoot de koers begin dit jaar omhoog naar ruim $700. Vervolgens onderging TAO een flinke correctie naar bijna $200, maar het lijkt nu weer aan een nieuwe opmars te zijn begonnen.

De afgelopen twee weken is de koers met meer dan 50% gestegen en komt inmiddels dicht in de buurt van $400. Maar wat maakt TAO zo uniek?

Wat is Bittensor (TAO)?

Met een marktkapitalisatie van $2,8 miljard behoort TAO tot de grootste spelers onder de AI-crypto assets. Zoals bekend zijn AI-tokens deze cyclus enorm populair, mede door het succes van techgigant Nvidia. Ook crypto-projecten in de AI-sector profiteren hiervan, en TAO is daar geen uitzondering op.

Bittensor is een open-sourceprotocol dat blockchaintechnologie inzet om een gedecentraliseerd machine learning-netwerk te creëren. Dit netwerk stelt machine learning-modellen in staat om samen te werken en beloningen te ontvangen in de vorm van TAO-tokens. Het uiteindelijke doel van Bittensor is om een openbare marktplaats te creëren voor AI-producten, waar deze producten op een gedecentraliseerde manier kunnen worden gedeeld. Bittensor fungeert zo als een brug tussen de wereld van AI en de wereld van crypto.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitvavo nieuws

Bitvavo heeft dit jaar al 120 nieuwe crypto’s toegevoegd – Welke zijn de moeite waard?
Bitvavo introduceert 10 nieuwe USDC handelsparen met extreem lage fees
Bitvavo breidt uit naar Spanje met officiële registratie bij centrale bank
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins