Bitvavo
Nieuws

Crypto beurs Bitvavo voegt weer een nieuwe cryptomunt toe

Bitvavo, de grootste crypto-exchange in Nederland, heeft een nieuwe listing aangekondigd: XDC-Network (XDC). Met deze toevoeging breidt Bitvavo zijn toch al ruime aanbod verder uit. In dit artikel bespreken we wat XDC een interessante investeringsoptie maakt voor Bitvavo-klanten.

Wat is XDC?

De XDC-token werd in november 2023 gelanceerd en is daarmee een relatief nieuwe token. Het project zelf gaat echter verder terug; het team achter XDC werkt al sinds 2017 aan de ontwikkeling. Het XDC-Network is een proof-of-stake layer-1 blockchain, gericht op de financiële sector en de tokenisering van real-world assets (RWA).

Omdat XDC een relatief nieuw netwerk is, maakt het gebruik van de meest geavanceerde technologie. Het netwerk richt zich op het leveren van toepassingen aan bedrijven en financiële instellingen. Een ander voorbeeld van zo’n ‘nieuwe generatie’ layer-1 blockchain is Sui Network (SUI).

SUI werd in juli 2023 gelanceerd en heeft inmiddels een marktkapitalisatie van $4,5 miljard bereikt. Vooral de afgelopen maanden is SUI flink gegroeid en heeft het zelfs de aandacht van grote financiële instellingen getrokken.

Hoewel XDC momenteel een bescheiden marktkapitalisatie heeft van iets meer dan $400 miljoen, vertoont het netwerk overeenkomsten met SUI. Het zou dus zomaar kunnen dat XDC de opwaartse trend van SUI volgt en een mooie koersstijging tegemoet gaat.

Een veelbelovende stap

De listing op Bitvavo is een positieve stap voor het project. Hoewel de koers zelf zich nog rustig houdt, is het handelsvolume vandaag al met meer dan 24% gestegen. De koers zelf noteert momenteel een stijging van ongeveer 1,7%.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk