bitcoin
Bitcoin

Matt Hougan: Steeds meer institutionele beleggers adopteren Bitcoin

Als we Bitwise CIO Matt Hougan mogen geloven, dan duurt het niet lang meer voordat de grote spelers richting de cryptomarkt komen. “De instituties komen eraan”, aldus Hougan. Over het afgelopen kwartaal is het aantal “institutionele holders” met 30% toegenomen.

Hoe moeten we deze data lezen?

In principe is het een positieve ontwikkeling dat het aantal rapportages van institutionele partijen in de Verenigde Staten met 30% is gestegen van 1.479 stuks in Q1 naar 1.924 stuks in Q2.

Hierbij moeten we echter vermelden dat het mogelijk is dat één partij meerdere Bitcoin ETFs bezit. Niet ieder getal hoeft dus per definitie één institutionele partij te vertegenwoordigen. Dat neemt niet weg dat het een goede zaak is dat het aantal rapportages met 30% is gestegen het afgelopen kwartaal.

“Mijn takeaway: institutionele investeerders blijven de Bitcoin ETFs adopteren in Q2. De trend is intact”, aldus Matt Hougan.

Over het algemeen zijn institutionele spelers ook holders. 44% van de partijen die in Q1 Bitcoin ETFs kocht heeft zijn posities uitgebreid, 22% heeft ze op hetzelfde niveau gehouden, 21% heeft afgebouwd en 13% heeft verkocht. “Dat is een behoorlijk goed resultaat, wat ongeveer hetzelfde is als andere ETFs”, zo gaat Hougan verder.

Bitcoin ETFs zijn als een grote tent

Op het moment van schrijven investeren er veel verschillende soorten van partijen in Bitcoin ETFs, zo blijkt uit de uitspraken van Hougan. Hedgefondsen investeren groots in de Bitcoin ETFs, maar ook financieel adviseurs, family offices en een selecte groep institutionele investeerders, zo vertelt de CIO van Bitwise.

“Mijn takeaway: ETFs zijn als een grote tent die een breed scala aan investeerders aantrekt. Het is best bijzonder om te zien dat Millennium hier naast de State of Wisconsin staat in de ETF filings. Met de tijd zou ik willen zien dat fondsbeheerders en pensioenfondsen een groeiend deel van hun portfolio richting Bitcoin sturen”, aldus een optimistische Hougan.

Op het moment van schrijven zit Bitcoin overigens weer een beetje in de problemen. De koers komt binnen op 58.000 dollar en krijgt het maar niet voor elkaar om het bullish momentum echt te herpakken.

Al moeten we niet vergeten dat we op 5 augustus nog onder de 50.000 dollar doken. Wat dat betreft is het herstel behoorlijk indrukwekkend te noemen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13