bitcoin koers
Bitcoin

Bitwise CIO verdedigt Bitcoin ETF’s tegen kritiek van marktonderzoeker

De Verenigde Staten beschikken inmiddels al bijna acht maanden over Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Deze Bitcoin-fondsen hebben de traditionele ETF-markt op zijn kop gezet met recordbrekende kapitaalinstromen.

Ondanks dit succes klonk er deze week kritiek van marktonderzoekspecialist Jim Bianco, die aangaf dat de adoptie door beleggingsadviseurs traag verloopt. Bitwise CIO Matt Hougan heeft echter de tegenaanval geopend door te stellen dat de adoptie juist ongekend snel plaatsvindt.

‘Snellere adoptie dan iedere andere ETF’

Bianco, de president en oprichter van financieel onderzoeksbureau Bianco Research,  schreef afgelopen zondag een uitgebreide kritische post op socialmediaplatform X over de in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s.

Hij merkte allereerst op dat de resultaten van de fondsen sterk aan het afnemen zijn de afgelopen maanden en dat veel de gemiddelde investeerder diep onder water staat – twee punten die niet te betwisten vallen.

Daarnaast schreef hij dat de fondsen voornamelijk aangekocht worden door kleine investeerders – die hij ook wel ‘’toeristen’’ noemt – en dat er slechts een kleine adoptie is van investeringsadviseurs.

Hougan ging hier met gestrekt been tegenin en beargumenteert juist dat de investeringsadviseurs de Bitcoin ETF’s ‘’sneller adopteren dan welke nieuwe ETF in de geschiedenis dan ook’’.

De Bitwise-topman verwijst naar de gegevens van BlackRock’s IBIT-fonds, die Bianco in zijn post gebruikte om zijn argument te ondersteunen. Hieruit blijkt dat het IBIT-fonds $1,45 miljard aan netto-instroom van investeringsadviseurs heeft ontvangen. Bianco noemde dit “klein” omdat het slechts een fractie is van de totale $46 miljard die naar het fonds is gestroomd.

Hougan concludeerde echter dat als je alleen kijkt naar de instromen van investeringsadviseurs, IBIT de op één na snelst groeiende ETF zou zijn van de meer dan 300 die dit jaar zijn gelanceerd, exclusief andere Bitcoin ETF’s.

‘’Het is juist om te zeggen dat beleggingsbeheerders slechts een klein deel van de kopers van Bitcoin ETF’s vertegenwoordigen. Maar het is niet accuraat om te beweren dat de aankopen van Bitcoin ETF’s door beleggingsbeheerders “klein” zijn,’’ aldus Hougan.

BTC-fondsen hebben bijna $17 miljard aan netto-instroom gezien

In totaal hebben de Bitcoin ETF’s tot dusver al bijna $17 miljard aan kapitaal verworven. BlackRock’s IBIT-fonds steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit met een netto-instroom van bijna $21 miljard. 

De afgelopen weken zaten de fondsen in hun slechtste periode sinds de lancering, maar eerder vandaag kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat hier een punt achter is gezet dankzij de instroom van tientallen miljoenen dollars.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: het is nog te vroeg voor optimisme over Bitcoin
BlackRock’s Bitcoin ETF haalt voor het eerst in 3 weken weer kapitaal binnen
Bitcoin koers op het punt van explosieve stijging: Woensdag cruciaal volgens Bitwise
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten