Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Bitwise: ‘Impact Bitcoin halving wordt onderschat, prijs kan gigantisch gaan stijgen’

Als we de analisten van Bitwise mogen geloven, dan kunnen we ons opmaken voor een heel sterke periode van Bitcoin. Volgens Bitwise onderschat de markt de impact van de Bitcoin halving. “In de maand na de vorige Bitcoin halvings bewoog de koers amper, maar in het jaar daarna zagen we altijd significante stijgingen”, aldus Bitwise Asset Management.

Wat kunnen we van deze halving verwachten?

Koersdaling na de halving?

De voorgaande drie halvings zag Bitcoin in de maand daarna een behoorlijke koersdaling. Het zou echter kunnen dat de markt dit jaar voorsorteert op die dalingen en nu alvast verkoopt, waardoor de timing van de daling verplaatst is.

In eerdere cyclussen zagen we immers ook pas NA de halving een nieuwe all-time high, terwijl dat nu ook andersom was.

“Er is weinig data beschikbaar, maar het beeld dat we hebben onthult een intrigerend patroon. De markt prijst de korte-termijn impact van de halvings in, maar onderschat de lange-termijn impact”, zo schrijven de analisten van Bitwise.

Pessimistisch over de korte termijn

Markus Thielen van 10x Research verwacht ook weinig van Bitcoin in de eerste maanden na de halving. Volgens Thielen kan er een verkoopgolf van 5 miljard dollar plaatsvinden van de miners, die moeten verkopen vanwege de omzetdalingen die de halving voor hen meebrengt.

De populaire analist Rekt Capital publiceerde op Twitter de bovenstaande analyse, waarin hij alle correcties van Bitcoin van de afgelopen periode onder de loep nam.

In totaal zag Bitcoin vanaf het einde van de bearmarkt van 2022 een vijftal correcties van tussen de 18 en 23 procent. Op dit moment corrigeerde de markt al 16 procent, wat volgens Rekt Capital betekent dat we nog iets verder kunnen zakken.

Bitcoin lijkt het daar op dit moment niet mee eens te zijn, want de koers is vanaf de bodem van 61.500 dollar alweer met ~4 procent gestegen naar de huidige koers van 64.000 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017