blackrock
Bitcoin

BlackRock ETF op koers om Grayscale ETF binnen drie weken te overtreffen

De Spot Bitcoin ETF van BlackRock zou binnen drie weken die van Grayscale kunnen inhalen wat betreft het aantal Bitcoin dat het in beheer heeft voor investeerders. Op 22 maart eindigde BlackRock de dag met 238.500 Bitcoin in de boeken, die tegen de huidige koersen ruim 15 miljard dollar waard zijn.

Maar hoeveel Bitcoin heeft Grayscale nog?

De Bitcoin van Grayscale

Grayscale heeft met zijn ETF nog 350.252 Bitcoin, terwijl het begon met meer dan 600.000 stuks. Op het huidige tempo duurt het nog geen drie weken voordat BlackRock meer Bitcoin heeft dan Grayscale.

BlackRock koopt er gemiddeld 4.120 per dag, terwijl Grayscale 4.140 Bitcoin per dag verkoopt.

Als die gemiddelden niet veranderen, dan zou BlackRock de eerste plaats kunnen pakken op 11 april. Dat zou nog sneller kunnen gaan als BlackRock weer op zijn oude tempo verdergaat en afgelopen week een uitzondering blijkt.

Zodra BlackRock het geplaagde Grayscale voorbij is, mag het zichzelf de grootste institutionele holder van Bitcoin noemen. Niemand had enkele jaren geleden durven voorspellen dat BlackRock op dit moment een serieuze kanshebber op die titel zou zijn.

Bitcoin stelt weinig voor bij BlackRock

Ondanks het enorme succes van Bitcoin, stelt de digitale munt nog weinig voor bij BlackRock. Op dit moment beslaat Bitcoin 0,16 procent van alle assets van de vermogensbeheerder.

Het wordt interessant om te zien hoe dit getal er na een echte bullmarkt uitziet. Als dit naar 5 procent gaat, dan betekent dat effectief dat de gemiddelde klant van BlackRock een allocatie van 5 procent op Bitcoin heeft.

Dat zou natuurlijk bizar zijn en waarschijnlijk de aandacht van een hoop investeerders trekken. Dit wordt een hele interessante statistiek om in de gaten te houden, omdat dit ons in feite leert hoeveel procent van hun portfolio de BlackRock-investeerders richting Bitcoin durven te pushen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC