blackrock
Bitcoin

BlackRock haalt $260 miljoen aan Bitcoin binnen op 8e dag van instromen

De Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs haalden gisteren in totaal 422,5 miljoen dollar aan kapitaal op. Dat markeert de sterkste handelsdag in meer dan 30 dagen tijd voor de Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. BlackRock was met 260 miljoen dollar de grote winnaar.

8 dagen van instromen

Met de gigantische instroom van 422,5 miljoen dollar haalden de ETFs voor de 8e dag achter elkaar kapitaal binnen. Dat is de afgelopen maanden weleens anders geweest en dat markeert ook het positieve momentum dat Bitcoin ineens weer te pakken heeft.

Nu zijn we natuurlijk nog lang niet op het punt dat we kunnen spreken van de hervatting van de bullmarkt, maar het gaat in ieder geval weer de goede kant op met Bitcoin.

De koers van 73.800 dollar – de voorlopige all-time high – komt heel langzaam weer in het vizier. Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers net onder de 66.000 dollar.

Na BlackRock was Fidelity de grootste met een instroom van 61,1 miljoen dollar. In totaal bezit BlackRock nu voor meer dan 20 miljard dollar aan Bitcoin. Die grens werd eind mei voor het eerst doorbroken.

$20 miljard na 6 maanden

Met die 20 miljard dollar in zes maanden kunnen we volgens Nate Gerace, de president van de ETF Store, stoppen met roepen dat de Bitcoin ETFs alleen voor gekkies is.

Dit zijn bedragen die je volgens hem niet kunt halen als een ETF alleen gebouwd is voor gekkies. Het gaat om één van de meest, zo niet de meest succesvolle ETF-lancering uit de geschiedenis van de financiële wereld.

Deze uitspraken van Geraci komen twee dagen nadat BlackRock CEO Larry Fink naar Bitcoin refereerde als een “legitiem” financieel instrument dat kan beschermen tegen het waardevlies van fiatgeld.

Met de huidige Bitcoin koers is de digitale munt over de afgelopen zeven dagen met meer dan 13% gestegen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?