Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin

BlackRock haalt uit naar SEC over Bitcoin en Ethereum ETFs

De grootste vermogensbeheerder ter wereld, dan hebben we het natuurlijk over BlackRock, maakt zich hard voor Bitcoin en Ethereum tegenover de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens BlackRock zijn Spot ETFs niet veel anders dan Futures ETFs, die op dit moment al op de markt zijn voor zowel Bitcoin als Ethereum.

In een nieuw document beargumenteert BlackRock dat de toezichthouder de Spot ETFs zo snel mogelijk zou moeten toelaten.

Goed nieuws voor Bitcoin en Ethereum

“Gegeven het feit dat de Commissie al ETFs heeft goedgekeurd die blootstelling geven aan Ethereum futures, die gebaseerd zijn op de onderliggende spotmarkt, gelooft de Sponsor (BlackRock) dat de Commissie ook ETPs (exchange-traded products) moet toelaten die blootstelling geven op Spot Ethereum, net als de trust”, aldus BlackRock.

Volgens de grootste vermogensbeheerder ter wereld misbruikt de SEC de Investment Company Act uit 1940 door het toe te passen op Spot ETFs.

“Hoewel de 1940 Act bepaalde beschermingen toevoegde voor investeerders die de 1933 Act niet had, zien deze toevoegingen niet op de gevaren die onderliggende assets of markten van assets die ETFs vasthouden, zoals het gevaar van fraude of manipulatie in dergelijke markten.

Met andere woorden, de Sponsor gelooft niet dat de toepassing van de 1940 Act de rechtvaardiging ondersteunt die de Commissie maakte om andere spot digital asset ETPs af te wijzen”, aldus de duidelijke boodschap van BlackRock.

Spot Bitcoin ETF over 63 dagen?

Als we de populaire Crypto Rover mogen geloven, dan moeten we nog maar 63 dagen wachten op de lancering van de Spot Bitcoin ETF.

“Over exact 63 dagen zal de laatste deadline voor de Ark Invest Bitcoin Spot ETF arriveren. De realiteit is dat de SEC de ETF van Ark niet kan afwijzen om vervolgens die van BlackRock van goedkeuring te voorzien.

Gegeven het feit dat Grayscale zijn rechtszaak tegen de SEC al won, is het waarschijnlijk dat alle Spot ETFs op de markt komen voor de deadline van Ark Invest.

Zodoende kunnen we de introductie van de eerste Spot Bitcoin ETF binnen 63 dagen verwachten”, aldus een optimistische Crypto Rover.

Dat zou fantastisch nieuws zijn en dat is waarschijnlijk ook waarom we Bitcoin op dit moment zo sterk zien presteren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%